Antena 3 CNN Actualitate PNL și USR solicită demisia de îndată a Gabrielei Firea

PNL și USR solicită demisia de îndată a Gabrielei Firea

PNL și USR solicită demisia de îndată a Gabrielei Firea
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    23 Noi 2018   •   16:45

USR cere demisia Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Reacţia USR vine în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti cu privire la înfiinţarea companiilor municipale ale Primăriei Capitalei.

Liderii USR o acuză pe Firea de „risipirea inutilă a banilor şi parazitarea pieţei libere”.

„Cerem demisia doamnei Firea. Este singurul vinovat pentru acest dezastru. (...) Nu mai are căderea morală să fie reprezentantul bucureştenilor”, a spus Roxana Wring, preşedintele USR Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale, a anunţat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat.

Și preşedintele PNL, Ludovic Orban, susține că Gabriela Firea trebuie să demisioneze din funcţia de primar general al Capitalei.

Liberalii cer Curţii de Conturi declanşarea unui control pentru recuperarea prejudiciului produs prin înfiinţarea companiilor municipale.

„Capitala României a ajuns bătaia de joc a unui primar certat cu legea şi cu bucureştenii. Este un fapt fără precedent ca o primărie să înfiinţeze 20 de companii fără respectarea legii şi în dispreţul cetăţenilor care s-au opus acestei iniţiative. Gabriela Firea trebuie să îşi dea demisia de îndată din funcţia de primar general. Niciodată bucureştenii nu au mai văzut un primar atât de incompetent, fără cunoştinţe elementare de administraţie, care în doi ani de zile a reuşit să facă praf Bucureştiul, să blocheze în asemenea hal activitatea administraţiei locale şi să nu aibă nicio iniţiativă care să ducă la rezolvarea problemelor reale ale oraşului”, a transmis Ludovic Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a negat vineri declaraţiile reprezentanţilor USR, conform cărora companiile municipale ar fi devenit ilegale în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti şi a precizat că practica judiciară ar trebui unificată, deoarece Primăria Capitalei a câştigat de peste 20 de ori în instanţă, chiar în privinţa înfiinţării companiilor respective.

„Curtea de Apel nu a scris şi nu a spus nicăieri ceea ce afirma USR pe Facebook, şi anume că societăţile municipale sunt ilegale. Curtea de Apel face referire doar la faptul că deciziile administrative de înfiinţare - şi anume hotărârile de consiliu - ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din majoritatea consilierilor şi nu cu jumătate plus unu. (...) Aşteptăm şi noi cu interes motivarea, câtă vreme pe aceeaşi legislaţie nouă ni s-a dat dreptate în instanţă de peste 20 de ori. Oricum, chiar şi aşa, decizia Curţii de Apel nu spune ce este de făcut. Nu ne dă absolut nicio indicaţie, pentru că nici nu ar fi avut cum. Este ca şi cum acum câţiva ani de zile s-a construit un pod sau un pasaj şi vine USR după nişte ani şi atacă o hotărâre de consiliu, i se acceptă contestaţia şi atunci mergem cu toţii să dărâmăm podul. Nu ştiu, poate Podul Basarab”, a arătat Firea, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

Gabriela Firea a apreciat că este „surprinzător” faptul că un partid nou, precum USR, „nu face altceva în Bucureşti decât să blocheze”.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close