Antena 3 CNN Politică Victor Ponta iese la atac: Nu avem oameni deștepți și competenți în actualul Guvern

Victor Ponta iese la atac: Nu avem oameni deștepți și competenți în actualul Guvern

Victor Ponta iese la atac: Nu avem oameni deștepți și competenți în actualul Guvern
Sursa foto: foto: Facebook
22 Noi 2017   •   15:36

Nici bine nu s-a întors din China, unde a participat la lansarea proiectului mondial "Noua Cale a Mătăsii", că Victor Ponta deja a început să arunce săgeți în Guvernul PSD.

“Am crezut de la inceput ( timpul mi-a intarit aceasta convingere) ca “One Belt One Road” este o mare oportunitate - dar de aceasta vor beneficia doar cei destepti si competenti/ din pacate nu avem asa ceva in actualul Guvern.", a scris fostul premier pe pagina lui de Facebook.

Victor Ponta a a anunțat că a luat parte la lucrările Forumului  prin care s-a format "Silk Road NGO Cooperation Network". Acesta a fost ales în Comitetul Permanent format din numai două persoane.

"Initiativa globala lansata de China sub numele de “One Belt One Road” (sau “Noua Cale a Matasii) este in zilele noastre cel mai mare proiect mondial de dezvoltare - proiecte de aproape 900 miliarde de Dolari care privesc Asia , Europa, Africa si Australia.

China tocmai a incorporat aceasta “Initiativa” in Constitutia PCC cu ocazia Congresului al XIX lea si va canaliza practic toate investitiile sale in acest format / deja multe tari au inceput sa acceseze proiecte concrete sau sa construiasca structuri de coordonare / ca de obicei Romania are o mare sansa si isi bate joc de ea cu o inconstienta deja tipica!

Proiecte energetice care ar aduce in Romania 7,5 miliarde de Dolari sunt ingropate in incompetenta si chiar prostia care definesc Ministerul Energiei in 2017 ( chiar mai rau decat 2016) / Alte mari proicte de infrastructura sunt ignorate ( probabil pentru ca nu lucreaza cu TELDRUM)/ chiar si proiectele pe agricultura si industrie alimentara lansate in 2013-14 au ramas orfane in 2017 ( intr-un an intreg Ministerul Agriculturii nu a reusit sa puna o simpla semnatura pe un “Acord Romania - China privind exportul de lucerna”.

Germania deja munceste serios la proiectele OBOR si le considera o mare oportunitate pt economia lor (spre deosebire de Romania)

Si tarile vecine noua deja se mobilizeaza - Ungaria organizeaza la Budapesta la sfarsitul lunii Summitul China - EEC 16+1 in prezenta Premierului Chinei / Cehia si Polonia au depus deja proiecte si au numit responsabili. Romania ...... nimic", a mai adăugat Victor Ponta. 

×
Subiecte în articol: China PSD guvern Victor Ponta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close