Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, la Tulcea: Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, cu un alt profil şi altă agendă decât Traian Băsescu

Victor Ponta, la Tulcea: Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, cu un alt profil şi altă agendă decât Traian Băsescu

Victor Ponta, la Tulcea: Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, cu un alt profil şi altă agendă decât Traian Băsescu
22 Aug 2014   •   16:37

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, după şedinţa informală a liderilor PSD legată de strategia pentru campania prezidenţială, care s-a desfăşurat la Tulcea, că îşi propune să fie un preşedinte cu un "cu totul şi cu totul" alt profil şi altă agendă decât actualul şef al statului, Traian Băsescu.

Ponta a enumerat cele trei proiecte legislative discutate cu liderii social-democraţi, şi anume măsurile guvernamentale care vor fi luate în vederea rectificării bugetare, pentru asigurarea creşterii economice dar şi a funcţionării instituţiilor.

Cel de-al doilea proiect la care s-a referit preşedintele PSD  este acela legat de sesiunea parlamentară, acolo unde, deşi Guvernul are o majoritate "confortabilă", ea trebuie consolidată.

Al treilea proiect a vizat campania electorală şi strategia proiectului prezidenţial, arătând că alegerile prezidenţiale din toamnă sunt decisive pentru direcţia pe care o va avea România în următorii ani.

"Am discutat despre campania electorală, dar în primul şi în primul rând despre profilul prezidenţial pe care îl propunem. Aşa cum am spus şi în solicitarea de sprijin pe care am adresat-o PSD, la Craiova, voi cadida pentru funcţia de preşedinte. Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al unui partid sau al unei coaliţii de guvernare, şi un preşedinte cu un cu totul şi cu totul alt profil şi altă agendă decât ale preşedintelui Băsescu din ultimii nouă ani şi jumătate", a spus Ponta.
   
Ponta a mai arătat toate proiectele USL din 2012 sunt valabile şi a arătat că este important ca, după prezidenţiale, să fie îndeplinite aspiraţiile de libertate, prosperitate şi dezvoltare ale românilor.

Victor Ponta a anunţat că evenimentul de lansare a candidaturii sale la alegerile prezidenţiale va avea loc pe 20 septembrie, în Bucureşti, după ce, în prealabil, candidatura sa va fi validată de Congresul partidului, convocat pentru data de 12 septembrie.

Ponta arătat că, în calitate de prezidenţabil al PSD, partidele care îl susţin pentru Cotroceni îi asigură "o primă de pornire" de 40% din opţiunile electorale, urmând ca restul de 10% pentru a câştiga alegerile să fie efortul său, reiterând ideea unei campanii anti-Băsescu.

"PSD şi aliaţii noştri dau oricărui candidat şi mie, şi altcuiva care ar fi în locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca să avem 50 (la sută, n.r.) depind de mine şi de candidat. Dar faptul că am această primă de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodată voturile doar ale PSD, UNPR, PC", a afirmat Ponta, la Tulcea.


Citeşte şi:

Ponta: În turul 1 va fi o cafteală la care nu doresc să particip. Dezbaterile, în turul 2, dacă mă calific

Ponta: Nu excludem suspendarea lui Băsescu, dacă se va mai manifesta ca şef de campanie al lui Udrea

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close