Antena 3 Politică Victor Ponta, un nou atac dur: „Când totul se decide peste noapte de către un singur om, rezultatele sunt greşite”

Victor Ponta, un nou atac dur: „Când totul se decide peste noapte de către un singur om, rezultatele sunt greşite”

14 Oct 2018   •   14:53
Victor Ponta, un nou atac dur: „Când totul se decide peste noapte de către un singur om, rezultatele sunt greşite”

Fostul premier Victor Ponta a scris, duminică, pe Facebook că guvernarea nu poate fi de succes dacă nu are are seriozitate, profesionalism şi consecvenţă. Ponta spune că, în loc să măsoare de şapte ori şi să taie odată, Gevernul şi majoritatea parlamentară s-au grăbit să adopte ”tot felul de legi şi ordonanţe pe care tot ei le modifică şi rectifică non stop”.

„Guvernarea nu poate fi de succes daca NU are seriozitate , profesionalism si consecventa! In loc sa masoare de 7 ori si sa taie o data Guvernele din 2017 si majoritatea parlamentara s-au grabit sa adopte tot felul de legi si ordonante pe care tot ei le modifica si rectifica non stop!

Cand totul se decide peste noapte de catre un singur om rezultatele sunt gresite - si pe urma se tot carpesc prin ordonante de urgenta care repara ceva si strica altceva / totul arata o munca haotica si neproductiva care ne afecteaza pe toti! Cooperativa “munca in zadar”!

Legea salarizarii a fost impusa cu forta in Parlament si de atunci se tot modifica prin ordonante de urgenta fara sa poata fi aplicata bine / “Revolutia fiscala” la fel / legea privind exploatarea resurselor offshore din Marea Neagra s-a adoptat si modificat de 4 ori / situatia pensionarilor a fost modificata gresit prin ordonante si acum proiectul noii legi a pensiilor merge pe aceeasi cale gresita / acum urmeaza ordonanta de modificare a legilor justitiei - peste noapte, contestata de toata lumea si care va strica mai mult decat repara !

Inca din 2017 cei aflati la Putere si cei care ii sustin au vorbit numai despre “Legile Justitiei” ( lasand in umbra adevaratele prioritati ale unei bune guvernari : sanatate, educatie, investitii in infrastructura etc)/ dupa multe certuri si acuze la sfarsitul anului trecut au fost adoptate aceste legi in Parlament ; au fost contestate la CCR, revotate, rediscutate si, in final promulgate de catre Presedinte - si acum aflam ca se da ordonanta de urgenta ca sa fie modificate!

Nu puteati sa le faceti de la inceput bune fara sa mai fie modificate acum? Nu puteati sa ascultati si ce spun specialistii si cei care lucreaza in justitie ( magistrati, avocati si organizatii neguvernamentale)? Nu puteati sa asteptati sa vedeti ce spune Comisia de la Venetia? Cine garanteaza ca actuala ordonanta repara tot si nu strica altceva daca tot nu lasati timp sa fie analizata si dezbatuta ?

Adevarul este ca s-a pornit gresit de la inceput / nimeni nu a fost interesat sa modifice legile pentru binele cetatenilor justitiabilu si functionarea Sistemului de justitie in conditii mai potrivite / ideea a fost sa ajute anumiti oameni politici care au probleme cu justitia, sa plateasca niste polite si sa faca gargara demagogica la televizor - iar rezultatul il vedeti”, scrie fostul premier.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close