Antena 3 CNN Război în Israel Copil evacuat din Gaza: "Eu știu română!" | Antena3 CNN i-a găsit pe românii care au scăpat din zona de război și au ajuns în Egipt, înainte de a fi aduși acasă

Copil evacuat din Gaza: "Eu știu română!" | Antena3 CNN i-a găsit pe românii care au scăpat din zona de război și au ajuns în Egipt, înainte de a fi aduși acasă

Echipa Antena 3 CNN formată din reporterul Laurențiu Rădulescu și cameramanul Costi Pahonțu i-a găsit pe români salvați din Fâșia Gaza. Iată primele mărturii!

de Laurențiu Rădulescu    |    Costi Pahonțu    |    08 Noi 2023   •   14:32

Este vorba de românii cu dublă cetățenie și membrii familiilor lor, care au ajuns în Egipt și care vor fi preluați apoi de aeronavele trimise de Guvernul de la București.

"Românii au fost evacuați din Gaza cu două autocare. Ei au ajuns la doi kilometri de aeroportul din Cairo. Au reușit să ia cu ei doar câteva lucruri personale: haine, încălțăminte, medicamente, un minim necesar adunat în grabă, în timp ce se străduiau să iasă cât mai repede cu putință din acea zonă", a relatat Laurențiu Rădulescu.

El l-a intervievat pe un tânăr refugiat din Gaza chiar lângă autocarul cu care a părăsit enclava.

Tânărul i-a spus corespondentului Antena 3 CNN că a reușit să vorbească la telefon cu mama și cu frații săi, aflați în București.

Copil evacuat din Gaza: "Eu știu română!"

Alte imagini sensibile, filmate de echipa Antena 3 CNN, au surprins o familie evacuată din Gaza, ce urmează să fie preluată și adusă în țară de autoritățile române.

Două femei și trei copii așezați pe scaune de răchită, departe de realitatea dură a războiului, au discutat cu corespondentul Antena 3 CNN. 

"Nu știu română mult", a mărturisit una dintre femei. În contrast, unul dintre copii a intervenit în discuție spunând: "Eu știu română!"

"Fericit că ai reușit să scapi?", l-a întrebat reporterul, la care copilul a dat din cap afirmativ.

"Unde vrei să mergi în România?" a fost următoarea întrebare, iar băiețelul a răspuns: "În avion!"

93 de români au ieșit ieri din zona de război, iar astăzi sunt așteptați să facă același lucru alte 51 de persoane cu cetățenie română.

În plus, cu zborurile organizate de autoritățile noastre vor veni în țară și moldoveni cu dublă cetățenie.

Conform informațiilor Antena 3 CNN, printre evacuați este și o tânără gravidă nouă luni. Ea va rămâne la Cairo momentan, pentru că nu poate fi transportată cu avionul.

×
Subiecte în articol: Gaza Egipt copil limba romana
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close