Antena 3 CNN Război în Israel Hamas difuzează imagini cu militanți care ies din tuneluri și se luptă cu un inamic nevăzut | IDF anunță lichidarea teroristului care a condus masacrul din kibbutzul Erez

Hamas difuzează imagini cu militanți care ies din tuneluri și se luptă cu un inamic nevăzut | IDF anunță lichidarea teroristului care a condus masacrul din kibbutzul Erez

Gruparea teroristă din Gaza a difuzat imagini despre care spune că arată luptele combatanților săi cu armata israeliană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   15:38

Înregistrarea de câteva zeci de secunde începe cu ieșirea unui islamist dintr-un tunel a cărui gură este situată la nivelul solului.

Există trepte care facilitează accesul la suprafață.

Individul nu este singur, ci însoțit de alți militanți, înarmați cu lansatoare de proiectile, după cum lasă să se vadă imaginile ulterioare.

Armele apar în cadru pe măsură ce persoana care filmează se mișcă în teren, cu precauție.

La un moment dat, pe înregistrare se aud tiruri de armă automată, iar militanții încearcă să se camufleze în spatele unor tușituri din zona semi-deșertică.

Citește și: Un tanc israelian trage în plin cu tunul, de la mică distanță, într-un autoturism pe drumul care traversează Gaza

Camera persoanei care filmează surprinde lansatorul de grenade sprijinit de pământ, cu înălțătorul ridicat, apoi panoramează către stânga, după care se aude un zgomot similar lansării unui proiectil, fără ca tirul să fie filmat în mod efectiv.

Perspectiva se schimbă, iar în depărtare se vede foc la gura unei țevi de calibru mare. Nu este clar ce țintă a fost vizată.

Înregistrarea nu este datată.

Antena 3 CNN a decis să difuzeze imaginile postate de Hamas pentru a oferi publicului o perspectivă cât mai completă asupra luptelor din Gaza între teroriști și armata israeliană.

IDF: Comandantul Hamas care a condus masacrele într-o zonă de graniță cu Israelul a fost lichidat

Comandantul Hamas care a dirijat atacul din 7 octombrie în kibbutzul Erez și în localitatea Netiv HaAsara a fost ucis luni.

Anunțul a fost făcut marți, într-o declarație comună, de armata israeliană, IDF, și de serviciul israelian de securitate Shin Bet.

Lovituri efectuate de aviația IDF l-au ucis pe Nasim Abu Ajina, comandantul batalionului Beit Lahia al Brigăzii de Nord a Hamas, au comunicat sursele citate.

Potrivit IDF și Shin Bet, Nasim Abu Ajina a comandat divizia aeriană a Hamas și a ajutat la dezvoltarea de vehicule kamikaze fără pilot și parapante.

Moartea lui Abu Ajina va împiedica eforturile Hamas de a "perturba activitățile terestre ale armatei israeliene", se arată în declarația IDF și Shin Bet.

Hamas nu a confirmat moartea lui Abu Ajina până la ora acestei actualizări.

×
Subiecte în articol: Hamas Nasim Abu Ajina shin bet IDF Gaza
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close