Antena 3 CNN Război în Israel "Este o anihilare, un rău în stare pură" | Mărturia cutremurătoare a unui bărbat a cărui soră a fost răpită de teroriştii Hamas şi filmată când implora să nu fie ucisă

"Este o anihilare, un rău în stare pură" | Mărturia cutremurătoare a unui bărbat a cărui soră a fost răpită de teroriştii Hamas şi filmată când implora să nu fie ucisă

Moral, o femeie de 40 de ani care s-a dus la acel concert din Israel, a fost luată ostatică de teroriştii Hamas şi filmată în timp imploră să nu fie ucisă. Fratele ei, Dan, a vorbit la Antena 3 CNN despre ultimele clipe în care a văzut-o în viaţă. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoțional!

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   23:09

Întrebat ce informaţii mai are despre sora sa, Dan a spus: 

"Ultimele imagini pe care le-am văzut reprezentau un clip cu ea care a fost postat pe TikTok la câteva ore, după aceea nu am mai avut legătura telefonică cu ea. În filmulețul acesta o vedeam pe ea în genunchi, în niște boscheți, șocată în timp ce ţine mâinile împreunate.

Pare că renunță, cedează în fața celor care au răpit-o, care vorbesc arabă. În imagini, teroriștii Hamas o numeau cățea de evrei și îi spuneau ce o să-i facă după aceea. După scurtă vreme clipul a fost înlăturat și nu am mai primit niciun semnal, niciun semn de viață de la ea. Au trecut 6 zile de atunci.

Este sora soției mele, dar e ca și cum ar fi sora mea cea mică. Un suflet minunat, iubitor, pașnic, o activistă pentru drepturile animalelor, o artistă cu o fire artistică și creatoare și o ființă foarte iubitoare. Toată familia este șocată că unei ființe atât de frumoase i s-a putut întâmpla așa ceva. Ne rugăm cu toții, ne rugăm Domnului și tuturor celor care ne-ar putea ajuta, celor care se uită acum și care ne înțeleg. Sperăm să existe o șansă să se întoarcă.

Noi însă nu renunțăm. Sperăm ca Moral să întoarcă la noi pentru că e o ființă puternică. Împreună, alături de liderii din întreaga lume, de presă, cum este și canalul dvs. căruia îi mulțumesc pentru această ocazie de a mă exprima și de a vorbi despre povestea lui Moral, vrem să îndeplinim aceste acțiuni pentru că sora mea, ar putea fi sora dvs. sau mama cuiva, sora oricui. Nu contează că este evreică și trăiește în Israel. Pentru că nu avem de-a face cu un atac militar, ci cu un atac brutal și barbar al teroriștilor care au comis o fapte la care nici nu te-ai putea gândi.

Citeşte şi: Adrian Ursu, despre războiul din Israel: "Ne priveşte pe toţi, pentru că va genera multe dezechilibre la nivel global"

"Este ca un Holocaust al anului 2023, un ISIS la un nivel mult mai mare"

E vorba aici de o brutalitate extremă și nu are nimic de-a face cu libertatea sau cu idealurile pe care le proclamă ei, ci este vorba pur și simplu de anihilare, de o otravă, de un rău în stare pură. Este ca un Holocaust al anului 2023, al epocii moderne ISIS umflat la un nivel mult mai mare.

Știu ce orori comite ISIS și, de fapt, aici nu este afectat nu doar Israelul, ci lumea întreagă, pentru că s-a văzut și pe rețelele sociale ce se întâmplă. Evident, avem de-a face cu un nivel mult mai ridicat, mult mai extins, al acestui masacru, pentru că au de capitat 43 de bebeluși, au tăiat pântecul unei mame, i-au scos fătul și l-au ars, au ars bebeluși, au scos oamenii din mașini, i-au măcelărit.

Și sunt sigur că vom afla mai multe lucruri despre aceste atrocități, pe care nici măcar nu se străduiesc să le ascundă, se laudă cu ele, pun filmulețe pe TikTok, pentru că sunt mândri de aceste trofee, după cum consideră ei.

Citeşte şi: "Este mai uşor să mori decât să fii ostatic" | Mărturiile cutremurătoare ale unui tată care a aflat că fiica lui de 8 ani a fost ucisă de Hamas

"Toată lumea trebuie să se trezească pentru că riscă să fie afectată"

Așa că toată lumea trebuie să se trezească, pentru că Israelul și ceea ce se întâmplă aici nu reprezintă decât o etapă, iar restul lumii riscă să fie de asemenea afectată. Nu vreau să intrăm în politic, pentru că n-are nimic de-a face cu politica. E vorba aici de un civil neînarmat, de o ființă umană, de o femeie fragilă, iubitoare de pace, o femeie căreia îi plăceau culturile din Orientul Mijlociu, care purta numai bijuterii inspirate din aceste culturi și pe care dorim să o vedem înapoi acasă.

"Mi-e teamă de lumea în care vor crește copii noștri"

Ne dorim ca toți liderii din lume să înțeleagă cât de grea este situația aceasta prin care trecem și care li s-ar fi putut întâmpla tuturor. Nu știu cum vom merge mai departe, dar v-am spus ce se întâmplă acasă. Avem și noi niște copilași și mi-e teamă de lumea în care vor crește. Nu știu care va fi viitorul copiilor noştri. Trebuie să oprim să punem capăt unor asemenea comportamente primitive pe care nici nu le-aș putea explica.

Ne dorim să se întoarcă așa că ne strigăm durerea în fața întregii lumi, în fața presei, astfel încât toată lumea să poată înțelege și să devină conștient de faptul că toată lumea trebuie să se implice și să aplice presiunea, astfel încât să iasă oamenii din casă și să pună capăt acestei organizații teroriste care continuă să crească și să devină mai puternică. Dacă nu-i facem față, la un moment dat va exploda și ne va afecta pe toți.

Dan, mesaj emoţionant pentru sora sa, răpită de teroriștii Hamas

Moral, te iubim, suntem alături de tine și tu ești alături de noi. Știm că ești puternică. Să știi că facem toți ne stă în putere şi nu vom renunța. Pe lângă rugăciuni, pe lângă dragostea pe care ți-o purtăm, recurgem la ajutorul prietenilor din întreaga lume ca să te scoatem de acolo și să ne reîntâlnim din nou cât de curând. Nu renunța și fii puternică, respiră adânc! Dumnezeu să ne binecuvânteze", a spus Dan, fretele lui Moral la Antena 3 CNN. 

×
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close