Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde

Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde

Dan Voiculescu: Am depus cerere să nu beneficiez de prescrierea faptelor. Nu vreau să câştig la masa verde
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Feb 2013   •   12:55

Preşedintele fondator PC Dan Voiculescu a declarat, miercuri, că a depus la instanţă o cerere de a nu beneficia de prescrierea faptelor pentru care este acuzat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

"Cauza de la care a pornit procesul acesta, şi anume faptul că eu, în calitate de preşedinte al unui partid, am intervenit într-o operaţiune comercială a fost prescrisă. Astăzi am depus o cerere să nu beneficiez de prescripţie. Vreau să se continue procesul până la aflarea adevărului", a declarat fostul senator Dan Voiculescu.

Voiculescu a subliniat că, deşi "se putea câştiga la masa verde în acest caz", el "nu este Traian Băsescu şi nu acceptă să câştige ceva la masa verde".


La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.



×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close