Antena 3 CNN Actualitate Patru membri ai Executivului, cercetaţi de ANI. "Este o acţiune strict politică, un abuz politic, o mizerie. Cineva va răspunde"

Patru membri ai Executivului, cercetaţi de ANI. "Este o acţiune strict politică, un abuz politic, o mizerie. Cineva va răspunde"

Patru membri ai Executivului, cercetaţi de ANI. "Este o acţiune strict politică, un abuz politic, o mizerie. Cineva va răspunde"
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2012   •   10:10

Agenţia Naţională de Integritate îi acuză de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate pe patru membri ai Executivului. Oficialii vizaţi sunt ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Reacţia premierului în cazul demnitarilor acuzaţi de incompatibilitate

Hellvig: "Este o acţiune strict politică"

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, s-a aflat în stare de incompatibilitate, având probleme şi cu un contract de muncă, arată un comunicat al ANI, citat de Agerpres.

ANI susţine că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai - 31 octombrie, întrucât a exercitat simultan funcţia de ministru şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

Eduard Hellvig a transmis ANI că nu deţine funcţia de director al acelei societăţi şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani. Totuşi, în punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii a comunicat Agenţiei faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă în cazul ministrului a fost operată la data de 31 octombrie 2012, în urmă cu o săptămână.

"Este o acţiune strict politică în ceea ce mă priveşte", a declarat pentru Antena 3 Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

"Este vorba de un abuz politic. Asta este o mizerie şi pentru această mizerie trebuie să răspundă cineva", a adăugat ministrul.

Eduard Hellvig, despre acuzaţiile ANI:


Citeşte şi:
Antonescu, despre cei patru miniştri acuzaţi de incompatibilitate: Sunt pe deplin solidar cu toţi

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close