Antena 3 CNN Actualitate Protestele din Pungeşti, soldate cu VICTIME. Cinci oameni au ajuns la spital, după ce au intrat în conflict cu jandarmii

Protestele din Pungeşti, soldate cu VICTIME. Cinci oameni au ajuns la spital, după ce au intrat în conflict cu jandarmii

Protestele din Pungeşti, soldate cu VICTIME. Cinci oameni au ajuns la spital, după ce au intrat în conflict cu jandarmii
de O.P.    |    17 Oct 2013   •   05:36

Cinci oameni, care protestau în comuna vasluiană Pungeşti faţă de explorarea gazelor de şist, au ajuns la spital şi alte 4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Jandarmii şi poliţiştii au intrat în conflict cu cei peste 500 de manifestanţi care au încercat să-i împiedice pe americanii de la Chevron să amplaseze prima sondă pentru explorare. 

Zeci de localnicii din comuna Pungeşti au petrecut noaptea în cîmp, ca să se asigure că angajaţii Chevron nu vor ajunge cu utilajele pe câmpul unde ar fi trebuit să amplaseze sonda de explorare.

Cei 200 de jandarmi care au menţinut ordinea s-au retras din dispozitiv aproape de miezul nopţii, în huiduielile protestatarilor, care susţin că oamenii legii au folosit forţa.

Incidentele au început încă din cursul zilei, cînd jandarmii ar fi încercat să rupă cordonul format de localnici.

Protestele au început în urmă cu 3 zile la Pungeşti, unde americanii de la Chevron urmau să instaleze prima sondă. Oamenii se tem că explorările ar putea să ducă la otrăvirea apei sau chiar la cutremure periodice în zonă.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

×
Subiecte în articol: proteste Gaze de sist
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close