Antena 3 CNN Actualitate SUBIECTIV. Lipsa de informare, motivul protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist

SUBIECTIV. Lipsa de informare, motivul protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist

SUBIECTIV. Lipsa de informare, motivul protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist
de M.T.    |    16 Oct 2013   •   21:32

Lipsa de informare pe marginea subiectului reprezintă una dintre cauzele care au dus la declanşarea protestelor din judeţul Vaslui faţă de exploatarea gazelor de şist, consideră preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

„Faptul că informarea nu a fost suficient de bine făcută pe acest subiect ar putea fi una dintre cauzele protestului. În al doilea rând, putem discuta şi despre faptul că există şi protestele faţă de proiectul Roşia Montană şi atunci, cuplate cu un alt subiect sensibil pe mediu, ar putea să aibă rădăcini şi acolo”, a spus Nechifor în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3.

„Ceea ce văd eu la Bârlad sunt nişte proteste paşnice. Sper să nu depăşim acea linie. Nu ştiu în ce măsură au intervenit brutal jandarmii la Vaslui, rămâne de văzut şi sigur că dacă sunt de luat măsuri, se vor lua”, a adăugat psd-istul.

În schimb, Mihai Voicu este de părere că, deşi protestele faţă de proiectul Roşia Montană şi faţă de exploatarea gazelor de şist au elemente comune, situaţiile sunt diferite.

„Cred că situaţiile sunt diferite, chiar dacă aparent există un element de legătură: mediul, ecologia. În Piaţa Universităţii, există o diversitate de opinie. În general, oamenii nu sunt toţi la fel şi acolo se iese în stradă din diverse motive, din diverse raţiuni. La Vaslu este vorba de o chestiune punctuală şi cred şi eu că este o lipsă de informare a cetăţenilor din zonă cu privire la ceea ce urmează să se întâmple”, a explicat Voicu.

„Starea de fapt este următoarea. În perfectă legalitate şi cu îndeplinirea tuturor normelor, pe un teren proprietate privată, cu toate autorizaţiile necesare, o companie privată efectuează nişte lucrări. În mod normal, n-ar trebui să fie vreo problemă. Există sonde în ţara asta în mii de locuri”, a mai spus vicepreşedinte PNL.

În acelaşi timp, prin intermediul unui comunicat oficial, compania Chevron susţine că „intenţionează să continue dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile despre proiectele sale”.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close