Antena 3 CNN Show Fratele lui Ion Dolănescu a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de înșelăciune și fals în declarații

Fratele lui Ion Dolănescu a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de înșelăciune și fals în declarații

Fratele lui Ion Dolănescu a fost pus sub control judiciar, într-un dosar în care mai mulţi artişti sunt acuzaţi că au obţinut ilegal bani de la stat în pandemie. Anchetatorii bănuiesc că ei ar fi folosit acte false pentru a dovedi că înainte de criză munceau legal şi erau plătitori de taxe şi impozite.

Fratele lui Ion Dolănescu a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de înșelăciune și fals în declarații
Sursa foto: Constantin Dolănescu/Facebook
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2021   •   10:03

Zeci de lăutari din Dâmbovița au fost reținuți pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații.

Ei sunt acuzați că luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19.

În realitate însă, încasau și sumele de la stat, dar cântau și la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc.

Printre cei reținuți se află și fratele regretatului artist Ion Dolănescu, Constantin Dolănescu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19.

Cei mai mulți dintre lăutari și-au recunoscut vina.

În baza declarațiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. 

×
Subiecte în articol: Constantin Dolănescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close