Antena 3 CNN Show A murit Lidia Bejenaru Botgros!

A murit Lidia Bejenaru Botgros!

Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

A murit Lidia Bejenaru Botgros!
Sursa foto: Facebook / Andrei Locoman
de Laura Dinu    |    26 Iul 2021   •   10:45

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe o rețea socială. 

Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia...

Publicată de Andrei Locoman pe Luni, 26 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Lidia Bejenaru Botgros
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close