Antena 3 CNN Show S-a aflat! Ce pensie primește Ilie Năstase în calitate de general

S-a aflat! Ce pensie primește Ilie Năstase în calitate de general

Fostul tenismen Ilie Năstase s-a săturat să fie atacat din pricina pensiei pe care o primește de la stat. Deși a primit titlul general pentru performanțele din tenis, pensia fostului număr 1 mondial nu este atât de mare precum se așteaptă unii.

S-a aflat! Ce pensie primește Ilie Năstase în calitate de general
de Cristina Tudorache    |    30 Iul 2020   •   21:45

Fostul tenismen Ilie Năstase a primit gradul de general în Aramata Română pentru rezultatele deosebite din sport. Năstase se mândrește cu uniforma sa și merge frecvent la parade militare, lucru care a stârnit revolta altor pensionari militari, care l-au acuzat că fostul tenismen că încasează o pensie uriașă pentru titlul de general în rezervă.

S-a aflat! Ce pensie primește Ilie Năstase în calitate de general

Sătul să fie ținta acuzațiilor din cauza pensiei pe care o încasează primul număr 1 ATP din istoria tenisului mondial și primul sportiv care a făcut un milion de dolari exclusiv de pe urma sportului alb a dezvăluit ce pensie primește lunar și a arătat cuponul. 

Fostul lider ATP are o pensie de 1.445 lei, chiar dacă are gradul de general-maior, cu două stele, în retragere, din 2008

 

Ilie Năstase i-a transmis realizatorului Antena1 Dan Capatos cuponul său de pensie. „Există oameni indignați că Ilie Năstase ia pensie mare. Nu știam de ce e supărat și m-a sunat. Și a zis <>. Ca sa vadă lumea, mi-a zis să îl dau la televizor. Scrie acolo MApN, noiembrie 2019, deci pe luna aceasta, general maior în rezervă, castigă 1.445 de lei”, a anunțat Capatos, anul trecut.

Ilie Năstase a câștigat șapte titluri de Grand Slam, două la simplu, trei la dublu masculin și două la dublu mixt. Românul a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

Ilie Năstase este primul sportiv care a făcut un milion de dolari exclusiv din tenis și nu a dus niciodată grija banilor și are o avere de zeci de milioane de euro.

Printr-un decret prezidențial din data de 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării. Pe 19 iulie 2016, președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Ilie Năstase cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase pensie general Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close