Antena 3 CNN Show Showbiz A cincea seară a Festivalului de la Cannes: Indiana Jones a revenit pe marele ecran (VIDEO)

A cincea seară a Festivalului de la Cannes: Indiana Jones a revenit pe marele ecran (VIDEO)

A cincea seară a Festivalului de la Cannes: Indiana Jones a revenit pe marele ecran <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Mai 2008   •   11:25

Revenit pe ecran după aproape două decenii, Indiana Jones a trecut cu mari emoţii testul festivalului de la Cannes. Cea de-a patra serie a aventurilor eroului interpretat de Harrison Ford a fost momentul de vârf al programului de duminică de la festival, deşi filmul nu era înscris în competiţia oficială.

Publicul şi chiar criticii pretenţioşi au uitat de filmele din selecţia oficială şi s-au concentrat asupra reîntâlnirii cu Indiana Jones. Pentru a încinge şi mai mult atmosfera, înaintea premierei au fost împărţite pălării în stilul eroului, ceea ce a dus la încăierări în mulţime.

Miile de fani din preajma covorului roşu nu au rămas dezamăgiţi: Harrison Ford şi Steven Spielberg erau însoţiţi de toate vedetele distribuţiei, dar şi de Calista Flockhart, prietena lui Ford, şi Kate Capshaw, soţia lui Spielberg, şi ea fostă eroină a seriei.



În noul episod, "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", eroul a ajuns, ca şi interpretul său, la 65 de ani. Acţiunea se desfăşoară în anii 50, în plin Război Rece, iar adversarii sunt acum sovieticii, în frunte cu o agentă jucată de Cate Blanchett.

Scenariul este plin de aluzii la seriile precedente şi la vârsta înaintată a lui Jones. Acesta se reîntâlneşte cu vechea sa iubire din primul episod - interpretată tot de Karen Allen, ca în 1981 - iar în final intră în contact cu... extratereştrii. Reacţia sălii a fost însă destul de lipsită de entuziasm. Potrivit AFP, entuziasmul a fost mai mare inainte de proiectarea filmului decît după terminare acestuia.

Filmul va fi lansat miercuri în cinematografele din Franţa şi de joi în alte ţări.



Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close