Antena 3 CNN Show Showbiz Bijuteriile lui Liz Taylor, estimate la 30 de milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie

Bijuteriile lui Liz Taylor, estimate la 30 de milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie

Bijuteriile lui Liz Taylor, estimate la 30 de milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie
Sursa foto: Foto: scientistdata.info
08 Sep 2011   •   12:55

Bijuteriile lui Elizabeth Taylor vor fi scoase la licitaţie în luna decembrie. Ar putea fi un cadou frumos de Crăciun, dar trebuie să vă pregătiţi de o cheltuială consistentă. Întreaga colecţie a fost cotată la 30 de milioane de dolari.

Extraordinara colecţie de diamante, rubine, perle şi safire va scoasă la licitaţie în decembrie la New York de cunoscuta casă de licitaţii Christie's. Printre pietrele preţioase se numără şi La Peregrina, una dintre cele mai simetrice perle din lume, pe care Richard Burton a cumpărat-o pentru  Elizabeth Taylor în 1969, de Ziua Îndrăgostiţilor.

Pasiunea pentru pietrele preţioase a soţiei sale l-a făcut pe Burton să îi dăruiască şi alte bijuterii scumpe. Actorul i-a făcut cadou, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani, un pandantiv cu diamant ce aparţinuse casei regale indiene încă din secolul al 17-lea. Potrivit oficialilor casei de licitaţii, tranzacţia ar fi avut loc pe aeroportul JFK din New York.

În acelaşi timp, pe internet, doritorii vor putea achiziţiona alte peste 500 de bijuterii ce i-au aparţinut cunoscutei artiste. Până atunci, preţioasa colecţie va putea fi vizitată în întregime la galeriile Christie's.

Organizatorii au anunţat că o parte din încasări va merge către fundaţia Elisabeth Taylor, care se ocupă de persoanele infectate cu virusul HIV.




×
Subiecte în articol: bijuterii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close