Antena 3 CNN Show Showbiz Brigitte Bardot se alătură campaniei de interzice a coridelor în Spania

Brigitte Bardot se alătură campaniei de interzice a coridelor în Spania

Brigitte Bardot se alătură campaniei de interzice a coridelor în Spania
Sursa foto: lupte cu tauri
20 Noi 2009   •   20:37

Fosta actriţă franceză, acum activistă pentru drepturile animalelor Brigitte Bardot a făcut apel la guvernul Cataluniei să susţină o campanie pentru interzicerea luptelor cu tauri în regiunea din NE Spaniei.

Iniţiativa legislativă populară, ce a strâns 180.000 semnături, cere modificare legii pentru protecţia animalelor, care interzic uciderea sau tratamentul dur pentru animale în spectacole, cu excpeţia luptelor cu tauri.
Aceasta va fi analizată de parlamentul regional din Barcelona la jumătatea lunii decembrie, iar dacă este adoptată, Catalunia va deveni prima regiune din Spania ce să interzică luptele cu tauri.
Într-o scrisoare către guvernul catalan, Bardot a descris ca "ciudat şi paradoxal că Partidul Socialist din Catalunia se opune democraţiei directe."
Luptele cu tauri sunt "un spectacol incredibil de sadic" iar poziţia partidului este "o insultă la adresa formidabilei campanii populare din Catalunia".
Un purtător de cuvânt al partidului a menţionat că formaţiunea nu se opune iniţiativei, dar permite parlamentarilor să voteze liber în această chestiune.
Antenae.ro

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close