Antena 3 CNN Show Showbiz Cannes-ul, asaltat de vedete. Festivalul Filmului a debutat cu producţia "Up" (VIDEO)

Cannes-ul, asaltat de vedete. Festivalul Filmului a debutat cu producţia "Up" (VIDEO)

Cannes-ul, asaltat de vedete. Festivalul Filmului a debutat cu producţia "Up" (VIDEO)
Sursa foto: Cannes
14 Mai 2009   •   14:07

Festivalul Filmului de la Cannes a început, miercuri seară, într-o atmosferă de bună dispoziţie, datorată şi programului ales pentru gala inaugurală. Pentru prima dată, onoarea de a deschide festivalul i-a revenit unui film de animaţie 3D.

Ca de fiecare dată, publicul şi fotografii de presă au asediat Palatul Festivalurilor, în speranţa de a zări vedetele care au păşit pe covorul roşu. Aşteptarea nu a fost în zadar, deoarece la gală au fost prezente o mulţime de celebrităţi, începând chiar cu membrii juriului - de la preşedinta Isabelle Huppert la alte actriţe renumite ca Asia Argento şi Robin Wright Penn.

Aplauze a primit şi echipa filmului de animaţie "Up", ales pentru gala inaugurală, din care se distingea legendarul cântăreţ Charles Aznavour, care şi-a dat vocea personajului principal, în versiunea franceză.

În semn de omagiu, unul din marile succese ale lui Aznavour a fost interpretat, pe scenă, de Bryan Ferry.

Înaintea filmului, Isabelle Huppert le-a adus un omagiu tuturor cineaştilor, pentru libertatea, imaginaţia, inteligenţa şi chiar... nebunia lor.

"Contez pe atenţia voastră, ca să descoperim împreună aceste filme, iar voi puteţi conta pe mine în tot acest festival. Bună seara", a anunţat aceasta în deschiderea festivalului.

"Up", noul film Pixar care a dat startul festivalului, s-a dovedit o comedie antrenantă, presărată cu note nostalgice şi aluzii ironice la cinematografia clasică americană. Realizatorii au fost răsplătiţi din plin cu hohote de râs, aplauze şi ovaţii.

Organizatorii speră că festivalul va continua în aceeaşi notă veselă, chiar dacă programează şi filme de groază sau drame ale războiului.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Cannes
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close