Antena 3 CNN Show Showbiz China: Interdicţie pentru artişti, după ce Bjork a strigat "Tibet" pe scenă

China: Interdicţie pentru artişti, după ce Bjork a strigat "Tibet" pe scenă

China: Interdicţie pentru artişti, după ce Bjork a strigat "Tibet" pe scenă
18 Iul 2008   •   14:44

Artiştii dinafara Chinei, care au luat parte la evenimente ce pun în pericol suveranitatea Chinei, vor fi interzişi, anunţă guvernul. Orice persoană care îşi manifestă orientările rasiste în timpul prestaţiilor artistice va fi, de asemenea, interzis, a precizat un reprezentant al Ministerului Culturii. Anunţul vine după ce cântăreaţa de origine islandeză, Bjork, a strigat pe scenă ?Tibet, Tibet?, la un concert din Shanghai, ţinut în martie. Strigătul era menit să încheie în forţă melodia ?Declaration of Independence? (Declaraţie de Independenţă).

Ministrul chinez al Culturii a condamnat gestul, spunând că artista a încălcat legea statului şi a rănit sentimentele chinezilor.

Independenţa Tibetului este considerată subiect tabu în China, care a instituit un regim al terorii încă din 1951.

?Oricărui individ sau grupare artistică, implicaţi în activităţi ce pun în pericol suveranitatea statului chinez, nu li se va permite accesul în ţara noastră?, a declarat ministrul Culturii pe site-ul personal.

Interdicţia vizează şi persoanele care ameninţă unitatea naţională, sunt adeptele obscenităţii şi superstiţiior sau care încalcă normele religioase şi culturale, se mai arată în declaraţie.

Sursă foto: www.bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close