Antena 3 CNN Show Showbiz Concert grandios la Londra cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a lui Nelson Mandela (VIDEO)

Concert grandios la Londra cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a lui Nelson Mandela (VIDEO)

Concert grandios la Londra cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a lui Nelson Mandela (VIDEO)
28 Iun 2008   •   11:11

Aproape 50.000 de oameni au asistat, vineri seară, la Londra, la uriaşul concert dedicat lui Nelson Mandela, care va împlini luna viitoare 90 de ani. Fostul preşedinte sud-african a fost înconjurat de vedete şi prieteni celebri care i-au cântat ?La Mulţi Ani?. Concertul a fost cel de-al cincilea dintr-o serie lansată de Mandela în 2003, cu un scop umanitar: finanţarea luptei împotriva SIDA.

Pentru concert s-au vândut exact 46.664 de bilete - numărul de identificare al lui Nelson Mandela din închisoarea unde şi-a petrecut 27 de ani din viaţă. Numărul a devenit emblema fundaţiei înfiinţate de fostul preşedinte pentru combaterea SIDA, flagel care l-a răpit şi pe unul din proprii săi fii.

Maeştrii de ceremonie ai concertului au fost Will Smith şi soţia sa Jada Pinkett. Will Smith a fost cel care l-a introdus în scenă pe sărbătorit. Liderul sud-african a mulţumit pentru urări şi i-a îndemnat pe participanţi să continue lupta împotriva sărăciei şi bolilor, pentru libertate.

Printre vedetele care au urcat pe scenă s-au numărat Annie Lennox, Queen, Sugababes şi mai mulţi cântăreţi africani şi caraibieni. Artiştii care nu au putut fi prezenţi la Londra, cum a fost cazul lui Bono şi The Edge de la U2, şi-au înregistrat urările, care au fost prezentate pe ecranele uriaşe din parc.



Concertul s-a încheiat printr-un omagiu cu totul deosebit: înconjurată de toţi artiştii participanţi, cântăreaţa Amy Winehouse a interpretat cântecul compus în 1984 pentru eliberarea lui Mandela, întemniţat, pe atunci, de regimul rasist din Africa de Sud.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close