Antena 3 CNN Show Showbiz Filmul lui Eastwood şi un documentar israelian, favorite la Cannes

Filmul lui Eastwood şi un documentar israelian, favorite la Cannes

Filmul lui Eastwood şi un documentar israelian, favorite la Cannes
21 Mai 2008   •   14:41

Thrillerul ?The Challenging? în regia lui Clint Eastwood şi filmul de animaţie israelian ?Waltz with Bashir? par a fi principalii favoriţi la prestigiosul trofeu Palme d'Or, care se va desemna duminică la Cannes, potrivit AFP.

Filmul lui Eastwood a primit cele mai multe aplauze din partea criticilor, de la începutul festivalului şi până în momentul în care a fost difuzat. Punând accentul pe corupţia şi incompetenţa din rândul poliţiei, filmul prezintă povestea adevarată a unei mame al cărei copil este răpit. Angelina Jolie joacă rolul principal în această producţie inspirată dintr-un caz real ce a avut loc în anii '20, ai secolului trecut. Numele ei a fost deja vehiculat ca favorită la premiul pentru cea mai bună actriţă.

Puternic şi original, "Waltz With Bashir", în regia israelianului Ari Folman, transpune, prin intermediul animaţiei, primul război din Liban, lungmetrajul fiind dat ca principalul favorit până în prezent la Cannes.

Cele două filme sunt cotate drept favoriite, însă criticii nu uită faptul că un alt film foarte aşteptat nu a fost încă vizionat. Este vorba de filmul lui Steven Soderbergh despre viaţa revoluţionarului Ernesto Guevara, ?Che?.

Juriul prezidat de Sean Penn va desemna câştigătorul trofeului care va fi anunţat duminică, în cadrul Galei Finale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close