Antena 3 CNN Show Showbiz Georgia organizează un festival-alternativă la Eurovision

Georgia organizează un festival-alternativă la Eurovision

Georgia organizează un festival-alternativă la Eurovision
Sursa foto: Georgia
16 Mai 2009   •   11:42

Georgia organizează un festival-alternativă la Eurovision, după ce cântecul său a fost respins la Moscova, din cauza unor aluzii ironice la Vladimir Putin. Peste 20 de trupe din zece ţări, inclusiv Rusia, participă la festivalul desfăşurat în aer liber, în centrul vechi din Tbilisi. ?Ce s-a întâmplat cu participarea Stephane & 3G's la Eurovision a trezit nu doar interesul presei, ci li al muzicienilor, care sunt nerăbdători să vadă o alternativă la Eurovision?, a declarat Achiko Guledani, organizatorul evenimentului.

Spectatorii spun că festivalul este, oricum, preferabil concursului Eurovision, pntru că programează mai multe genuri muzicale - de la pop la jazz, rock sau funk. ?Publicul nostru este preocupat de muzică, în timp ce Eurovision este doar un cocnurs între state, un amestec de muzică, politică şi sport?, a spus Guledani.

Georgia s-a retras de la Eurovision, după ce organizatorii i-au cerut să modifice versurile piesei interpretate de Stephane & 3G's, ca să elimine aluziile la Putin.

Iată piesa din cauza căreia Georgia a fost descalificată de la Eurovision:



Antena3.ro

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close