Antena 3 CNN Show Showbiz Interviu inedit cu Patricia Kaas. Artista concertează la Sala Palatului (VIDEO)

Interviu inedit cu Patricia Kaas. Artista concertează la Sala Palatului (VIDEO)

Interviu inedit cu Patricia Kaas. Artista concertează la Sala Palatului (VIDEO)
Sursa foto: Patricia Kaas
14 Iun 2009   •   22:04

Patricia Kaas cântă duminică seară, la Sala Palatului. Pentru a patra oară în România, artista ne invită, acum, la Kabaret. Pentru ea este o întoarcere la copilărie. Când avea 13 ani, Patricia a cântat, vreme de şapte ani, într-un cabaret. De-acolo a plecat, apoi, să cucerească lumea.

O voce gravă, pe care o dată ce-o ascuţi, n-o mai uiţi. Şi ochii, nefiresc de albaştri. Asta reţii prima dată la Patricia. E prietenoasă şi vorbeşte cu drag despre viaţa ei şi despre darul pe care l-a primit la naştere.

?Când eram mică, visam să cânt pentru că era pentru mine un mod de a mă exprima. Mama mea avea o voce foarte subţire, înaltă, eu sunt foarte încântată că am vocea gravă. Mama avea o voce foarte subţire, înaltă, eu sunt foarte încântată că am vocea gravă. Mamei îi plăcea teatrul, iar tatălui meu îi plăcea să danseze?, povesteşte artista.

Mama i-a descoperit talentul, pe vremea când cânta din joacă. Şi tot ea, a susţinut-o cel mai mult, câtă vreme i-a fost alături. Patricia Kaas a povestit care a fost cel mai dificil moment din viaţa ei. ?Când am pierdut-o pe mama. Şi când n-a mai fost tata, dar când ai trăit asta o dată, e ca şi cum ai cunoaşte puţin din durerea aia, de-asta am spus mama, pentru că s-a stins prima?.

De 20 de ani, pe 16 mai, data la care a a murit mama ei, Patricia nu cântă niciodată. Anul acesta, însă, pe 16 mai, a urcat pe scena Eurovisionului. ?Au fost câteva semne mici. Tocmai scrisesem pentru prima dată un text care vorbea despre aniversarea morţii mamei mele. Cu melodia asta, m-au rugat să particip la Eurovision, care cădea pe 16 mai. Mi-am zis că e, poate, un semn pe care ea mi l-a trimis?.

Chiar dacă n-a câştigat concursul, artista e învingătoare pentru publicul ei, care vine s-o vadă de 9 luni în turneu. Pentru Kabaret, a fost mai mult decât plăcerea de a cânta. Patricia Kaas povesteşte că a ?făcut aproape 150 de ore de dans într-un timp foarte scurt. A fost foarte greu la început. Mi-am spus că n-o să reuşesc. Chiar o să continuu să dansez şi după turneu, pentru că e mai mult decât a face sport?.

Aproape că nu e loc decât pentru muzică, în viaţa Patriciei. Spune că, uneori, e obosită şi parcă n-ar mai da interviuri sau autografe sau şedinţe foto. Şi totuşi spune că ?În ziua în care nu se vor mai uita la mine şi când n-or sa-mi mai ceară autografe, asta mă va face nefericită. Spun adesea că trăiesc un vis plin de surprize şi sper că visul asta va continua încă multă vreme de-acum încolo?.



Observator

×
Subiecte în articol: concert România
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close