Antena 3 CNN Show Showbiz Jimi Hendrix a fost asasinat de managerul său, susţine un fost colaborator

Jimi Hendrix a fost asasinat de managerul său, susţine un fost colaborator

Jimi Hendrix a fost asasinat de managerul său, susţine un fost colaborator
Sursa foto: Jimi Hendrix
31 Mai 2009   •   18:33

Jimi Hendrix a fost omorât de managerul său, pentru a încasa o asigurare în valoare de două milioane de dolari, susţine un fost colaborator al starului. Hendrix a fost găsit mort în condiţii suspecte, în camera de hotel a Monikăi Danneman, o tânără pe care o cunoştea de numai câteva zile. Jimi avea 27 de ani. James ?Tappy? Wright susţine, într-o carte care va fi publicată luna viitoare, că managerul Michael Jeffery ar fi măsturisit crima la aproximativ un an de la moartea lui Hendrix, când era beat.

Jeffery bănuia că Jimi Hendrix îşi va angaja un alt manager la sfărşitul anului, când expira contractul său, spune Wright. Acesta s-ar fi dus în camera de hotel şi l-ar fi obligat pe Hendrix să înghită o cantitate mare de pastile şi vin. ?Încă îmi mai răsună în urechi acea conversaţie, îl văd pe omul pe care îl ştiam de atâta timp, cu faţa palidă, strângând paharul în mână cu o furie subită?, povesteşte Wright. ?A trebuit să o fac, Tappy. Înţelegi, nu? A trebuit să o fac. Ştii al naibi de bine despre ce vorbesc?, ar fi spus acesta.

?Eram în Londra în noaptea morţii lui Jimi şi, împreună cu câţiva prieteni vechi, ne-am dus la camera de hotel a Monikăi, am luat o mână de pastile şi i le-am îndesat în gură, după care i-am turnat câteva sticle de vin roşu pe gât?, a povestit managerul. ?A trebuit să o fac. Jimi valora mult mai mult mort decât viu. Nenorocitul ala urma să mă părăsească. Dacă îl pierdeam pe el, pierdeam tot?.

Wright pretinde că Jeffery i-a mărturisit că ar fi încasat asigurarea de viaţă a lui Hendrix, în valoare de două milioane de dolari, al cărei beneficiar legal era. Cauza oficială a morţii este ?intoxicare cu barbiturice şi inhalare de vomă?, ceea ce a fost esenţial pentru Jeffery. Dacă s-ar fi demonstrat că a fost sinucidere, firma de asigurări ar fi putut folosi o clauză din contract pentru a se eschiva de la plata celor două milioane de dolari.

Ambulanţierul care a descoperit cadavrul a povestit că l-a găsit singur în camera de hotel, îmbrăcat, stând pe spate, cu un foc aprins în cameră şi uşa larg deschisă. Nu se ştie însă cine a apelat numărul de urgenţe. John Bannister, chirurgul care a încercat să-l resusciteze pe Hendrix la spital a declarat că este convins că acesta s-ar fi înecat cu vin roşu.

De altfel, în sânge a fost găsită o cantitate foarte mică de alcool. ?Îmi amintesc foarte clar cantitatea enormă de vin roşu care se scurgea din stomacul şi plămânii săi. După părerea mea, nu există nici o îndoială că Jimi Hendrix a fost înecat, dacă nu acasă, atunci în drum spre spital?, povestea doctorul în 1992. ?La momentul respectiv am considerat fie că luase sedative, pentru a dormi sau în alte scopuri, şi că a băut o cantitate mare de vin înainte de a se duce la culcare. Am presupus că s-a înecat în propria vomă?, a adăugat el.

Cartea, intitulată ?Rock Roadie?, va fi publicată luna viitoare, şi cuprinde amintiri adunate de autor în perioada când a colaborat cu vedete de marcă ale scenei muzicale, precum Tina Turner şi Elvis Presley.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crima
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close