Antena 3 CNN Show Showbiz Marea Britanie. Cel mai mare festival de stradă din Europa s-a încheiat fără incidente majore

Marea Britanie. Cel mai mare festival de stradă din Europa s-a încheiat fără incidente majore

Marea Britanie. Cel mai mare festival de stradă din Europa s-a încheiat fără incidente majore
Sursa foto: Foto: Videonews
30 Aug 2011   •   12:40

Cel mai mare festival de stradă din Europa, carnavalul de la Notting Hill din Londra, s-a încheiat fără incidente majore, la trei săptămâni după revoltele violente din Marea Britanie.

Petrecerea care a durat două zile s-a desfăşurat însă sub supravegherea strictă a forţelor de ordine care au arestat 170 de persoane.

Sute de mii de oameni au invadat străzile cartierului Notting Hill din Londra, în cea de-a doua zi a marelui carnaval dedicat culturii din Caraibe. În Marea Britanie, ultima luni din august este zi nelucrătoare şi constituie punctul culminant al petrecerii din Notting Hill, după o duminică rezervată copiilor. Poliţia avea informaţii că bandele de delicvenţi ar putea provoca noi dezordini, asemenea celor de acum trei săptămâni. Dar, până la urmă, ambianţa nu a fost dominată de violenţă, ci de muzică şi veselie.

Carnavalul era un test important pentru poliţie, cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de Vară. După violenţele de la începutul lunii, autorităţile s-au gândit, iniţial, să-l anuleze, dar au renunţat pentru a nu da impresia că au cedat în faţa vandalilor. Iar decizia s-a dovedit bună, pentru că a arătat din nou adevăratul chip al londonezilor de toate rasele şi originile.

 




×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close