Antena 3 CNN Show Showbiz Mickey Mouse a împlinit 80 de ani de existenţă (VIDEO)

Mickey Mouse a împlinit 80 de ani de existenţă (VIDEO)

Mickey Mouse a împlinit 80 de ani de existenţă <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Mai 2008   •   14:09

Icoana companiei Walt Disney şi unul dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate, Mickey Mouse, sărbătoreşte joi, 15 mai, 80 de ani de existenţă. Mickey a fost creat în 1928, de Walt Disney şi Ub Iwerks, după ce timp de un an a purtat numele de Mortimer. Walt Disney spunea că inspiraţia pentru noul personaj vedetă i-a venit de la Charlie Chaplin, ?un omuleţ micuţ care se străduia din răsputeri să le facă pe toate bine?, aşa cum l-a caracterizat Disney.

Primul scurt-metraj al lui Mickey, un film mut, s-a numit Plane Crazy, şi a fost punctul de pornire pentru îndrăgitul şoricel, care a devenit în timp unul dintre simbolurile cinematografiei şi culturii americane. Compania Walt Disney sărbătoreşte totuşi ziua lui Mickey pe 18 noiembrie, când a fost creat primul scurt-metraj cu sunet, Steamboat Willie, în 1928.

Mickey Mouse ? Plane Crazy


Mickey Mouse ? Steamboat Willie


În 1932, Walt Disney a primit un premiu Oscar din partea Academiei de Film pentru crearea personajului Mickey Mouse. În 1978, când a împlinit 50 de ani, Mickey a primit o stea pe bulevardul celebrităţilor din Hollywood. Şoricelul lui Disney a fost protagonistul a circa 120 de filme de animaţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciolacu: Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii
x close