Antena 3 CNN Show Showbiz Recunoşti copilul dolofan din poză? Azi e cel mai celebru actor român, cu o stea pe "Walk of Fame-ul" din Bucureşti

Recunoşti copilul dolofan din poză? Azi e cel mai celebru actor român, cu o stea pe "Walk of Fame-ul" din Bucureşti

Băieţelul dolofan din fotografie, cu faţă rotundă şi privire uşor încruntată, este astăzi unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori români.

Recunoşti copilul dolofan din poză? Azi e cel mai celebru actor român, cu o stea pe "Walk of Fame-ul" din Bucureşti
Sursa foto: OK Magazine
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2022   •   09:15

Ajuns la vârsta de 86 de ani, celebrul actor a jucat dramă, comedie, tragedie şi figuri istorice. Tot el este primul român care are o stea pe Walk of Fame-ul autohton din Bucureşti.

Într-o apariţie recentă la Antena 3 CNN, cunoscutul actor a dezvăluit care este poezia care, de fiecare dată când a recitat-o, a emoționat extrem de mult publicul.

Este vorba de poemul "Repetabila povară", scrisă de poetul Adrian Păunescu, cu care Florin Piersic a avut o prietenie specială.

Citeşte şiRecunoşti băieţelul din imagine? Azi e un artist complet, celebru, adorat de milioane de fane 

"Îmi plăcea vorba lui Adrian Păunescu care a spus "știți cum e Piersică ăsta? E ca o inundație. Ce mi-a plăcut!". 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Păunescu acesta era extraordinar și de asta am spus de "Repetabila povară", pentru că e din toate 130-140 de poezii pe care le știu.

Dacă în clipa asta, din cei care se uită la mine, unul din ei îmi spune un poet român și nu știu o poezie, îi dau o medalie. Eu din fiecare din poeții români știu măcar o poezie. Păunescu a fost și va rămâne un poet extrem de mare", a spus Florin Piersic, recent, la Antena 3 CNN.

Florin Piersic, primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe "Walk of Fame"

Îndrăgitul actor a mărturisit că a avut ocazia să recite în fața lui Adrian Păunescu "Repetabila povară".

Născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, Florin Piersic a primit de-a lungul timpului numeroase distincții, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, și Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în același an.

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe "Aleea Celebrităților" ("Walk of Fame") din București, un spațiu dedicat artiștilor români, inaugurat în Piața Timpului din centrul Bucureștiului, de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei și magazinul Cocor. 

Florin Piersic a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe "Walk of Fame".

×
Subiecte în articol: Florin Piersic recunoaste vedeta
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close