Antena 3 CNN Show Showbiz A murit renumitul bucătar australian Bill Granger, la 54 de ani. Era patronul unui lanț de restaurante răspândite în Europa, Asia și Australia

A murit renumitul bucătar australian Bill Granger, la 54 de ani. Era patronul unui lanț de restaurante răspândite în Europa, Asia și Australia

Renumitul bucătar australian Bill Granger, "naşul" pâinii prăjite cu avocado, a murit la vârsta de 54 de ani, în ziua de Crăciun.

A murit renumitul bucătar australian Bill Granger, la 54 de ani. Era patronul unui lanț de restaurante răspândite în Europa, Asia și Australia
Sursa foto: Instagram Bill Granger
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2023   •   08:56

El a murit într-un spital din Londra, cu soţia şi cele trei fiice alături de el. Cauza morţii sale nu a fost făcută publică.

"Va fi ţinut minte ca "Regele micului dejun", pentru că a transformat mâncarea nepretenţioasă în ceva special, plin de soare", a transmis familia pe Instagram.

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, Granger a publicat 14 cărţi de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune şi a deschis mai mult de o duzină de restaurante în oraşe precum Sydney, Londra şi Tokyo.

Granger a fost iubit de gurmanzii din întreaga lume, dar şi de colegii săi bucătari.

"Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud", a scris Nigella Lawson, autoare de cărţi de bucate şi bucătar TV, pe Instagram.

Legenda culinară Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger, pe care l-a numit "un om minunat" şi un "suflet bun şi calm".

"Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar", a scris el pe Instagram.

Granger şi-a început cariera în 1993, după ce a renunţat la şcoala de artă pentru a deschide primul său restaurant în Sydney, când avea doar 23 de ani.

Bills - o cafenea de colţ însorită - a devenit renumit pentru mâncăruri simple, cum ar fi pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere şi cafea de cea mai bună calitate.

Popularitatea sa a explodat, iar de acolo a deschis filiale în străinătate - inclusiv un întreg lanţ de restaurante Granger & Co. în Londra.

Impactul său a fost atât de mare încât, în ianuarie, Granger a fost distins cu Medalia Ordinului Australiei - una dintre cele mai importante distincţii ale ţării - pentru contribuţia sa la turism şi ospitalitate, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Bill Granger
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close