Antena 3 CNN Show Showbiz Romanul ?Alchimistul? de Paulo Coelho va fi ecranizat la Hollywood

Romanul ?Alchimistul? de Paulo Coelho va fi ecranizat la Hollywood

Romanul ?Alchimistul? de Paulo Coelho va fi ecranizat la Hollywood
19 Mai 2008   •   14:46

Best-sellerul ?Alchimistul? , romanul cel mai citit al brazilianului Paulo Coelho, va fi ecranizat, conform unui anunţ care a fost făcut la Festivalul de la Cannes, de către producătorul Harvey Weinstein. Starul din filmul The Matrix, Laurence Fishburne va juca, regiza şi produce acest film.

Romanul lui Coelho, scris în 1988, spune povestea unui băiat spaniol care călătoreşte până în Africa, în căutarea unei comori, pentru a găsi de fapt drumul către propria sa formare.

?Acesta este un proiect foarte special şi echipa care îi va sta în spate este specială, pentru a ne asigura că este tratat cu consideraţia pe care o merită.? a declarat Fishburne .?Sunt nerăbdător să il regizez şi să joc în el. Împreună cu Harvey Weinstein, sper să facem un film care să se ridice la nivelul succesului cărţii lui Coelho.? a mai spus acesta.

Autorul cărţii a declarat că este bucuros că romanul său va fi ecranizat în modul în care şi-a dorit el şi că speră ca simplitatea şi spiritul lucrării sale să fie păstrate.

Filmările vor începe într-un an, în mai multe locaţii din Europa, nordul Africii şi orientul Mijlociu.

De la apariţia sa, romanul ?Alchimistul? a fost vândut în mai mult de 30 de milioane de copii în toată lumea, devenind un best-seller în 18 ţări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close