Antena 3 CNN Show Showbiz Tehnologia 3D, tot mai populară printre producătorii de filme prezenţi la Cannes

Tehnologia 3D, tot mai populară printre producătorii de filme prezenţi la Cannes

Tehnologia 3D, tot mai populară printre producătorii de filme prezenţi la Cannes
Sursa foto: Cannes
19 Mai 2009   •   12:39

Tehnologia 3D devine din ce în ce mai populară printre producătorii de filme. La festivalul de la Cannes au fost prezentate mai multe producţii realizate cu această tehnologie. În timp ce producătorii necunoscuţi încearcă să-şi aducă ideile în prim plan, monştrii domeniului, Disney şi Pixar, realizează tot mai multe lungmetraje 3D, arată Los Angeles Times.

Onoarea de a deschide festivalul i-a revenit filmului de animaţie 3D, "Up", produs de Pixar. Nici Disney nu s-a lăsat mai prejos. Luni, compania a prezentat câteva imagini din următorul film de animaţie 3D, "A Christmas Carol" (Colind de Crăciun). Evenimentul a fost unul de excepţie. Sala în care au fost prezentate imaginile a fost decorată cu zăpadă artificială.

Tehnologia 3D îi atrage şi pe producătorii mai puţin cunoscuţi. Mulţi dintre producătorii independenţi realizează astfel de filme şi încearcă să-şi vândă ideile companiilor de renume.

Producătorul Pavel Nikolajev, în vârstă de 34 de ani, a încercat să atragă atenţia publicului cu filmul de acţiune "Duel 3D," al cărui buget nu a depăşit 100.000 de dolari.

"Toată lumea vrea să realizeze filme 3D. Nu că filmele 2D ar fi plictisitoare, dar asta cere publicul", a explicat Nikolajev.

Potrivit experţilor, un film poate aduce venituri de cinci ori mai mari dacă este prezentat în versiunea 3D, decât în 2D. .

Festivalul Filmului de la Cannes a început, miercuri seară, într-o atmosferă de bună dispoziţie . La gala de inaugurare au fost prezente o mulţime de celebrităţi, începând chiar cu membrii juriului - de la preşedinta Isabelle Huppert la alte actriţe renumite ca Asia Argento şi Robin Wright Penn.



Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close