Antena 3 CNN Show Showbiz Yves Saint Laurent, omagiat de prieteni şi de colegii de breaslă (FOTO şi VIDEO)

Yves Saint Laurent, omagiat de prieteni şi de colegii de breaslă (FOTO şi VIDEO)

Yves Saint Laurent, omagiat de prieteni şi de colegii de breaslă <font color=red>(FOTO şi VIDEO)</font>
05 Iun 2008   •   20:35

Un ultim omagiu pentru Prinţul Modei. Sute de oameni şi-au luat rămas-bun de la Yves Saint Laurent, ale cărui funeralii au avut loc la Paris. Unul din cei mai mari designeri ai secolului 20, care a ridicat moda la rang de artă, s-a stins duminică, la vârsta de 71 de ani. Trupul neînsufleţit al lui Yves Saint Laurent a fost incinerat, iar urna cu cenuşa sa va fi depusă la grădina botanică din Marrakech, în Maroc.

Galerie foto funeralii Yves Saint Laurent

Biserica Saint-Roch, din centrul Parisului, a devenit loc de pelerinaj. Prietenii şi-au luat rămas bun de la Yves Saint Laurent, discipolul şi urmaşul lui Christian Dior. La căpătâiul lui au vegheat colegii de breaslă: Galliano, Jean Paul Gaultier, Valentino şi Vivienne Westwood. Nu au lipsit nici muzele regretatului designer: Catherine Deneuve (foto jos) şi Laetitia Casta. Alături de ei, numeroşi oameni care l-au preţuit pe Saint Laurent şi munca lui, printre care şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia lui, Carla Bruni.



Ceremonia de două ore a fost transmisă pe un ecran uriaş, amplasat în faţa bisericii, pentru a putea fi urmăriră şi de cei care n-au mai avut loc în biserică. Yves Saint Laurent n-a fost omagiat doar la Paris. La Roma, magazinul care-i poartă numele a fost închis pe timpul celor două ore cât a ţinut slujba religioasă. În faţa porţii cineva a pus un trandafir roşu, în cinstea designerului ce avea talentul de a simţi moda străzii şi de a o transforma în lux.



Sursa foto: www.20minutos.es

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close