Antena 3 CNN Show Tabloid De ce a sicriul Ilenei Ciuculete a fost acoperit cu un capac de sticlă. ”Au vrut s-o fure ca să facă vrăji”

De ce a sicriul Ilenei Ciuculete a fost acoperit cu un capac de sticlă. ”Au vrut s-o fure ca să facă vrăji”

De ce a sicriul Ilenei Ciuculete a fost acoperit cu un capac de sticlă. ”Au vrut s-o fure ca să facă vrăji”
24 Mar 2017   •   08:21

Priveghiul Ilenei Ciuculete s-a transformat intr-un adevarat pelerinaj pentru cei care au iubit-o. Decizia familiei de a acoperi sicirul cu un capac de sticla a fost destul de discutata de catre cei care au venit la biserica.

Cornel Gales, care s-a ocupat de inmormantare, a luat o decizie care a parut, la prima vedere, una ciudata: aceea de a acoperi sicriul cu un capac de sticla. Pana la urma, decizia s-a dovedit a fi una inspirata, pentru ca multi dintre cei care au venit au vrut neaparat sa puna mana pe sicriu, dintr-o dorinta greu de inteles de a fi cat mai aproape de trupul Ilenei.

In afara de asta, oamenii din biserica au mai vorbit despre un motiv pentru care familia a decis sa nu lase descoperit corpul artistei. Acesta este legat de o traditie care tine de ritualul inmormantarii: legatura sau „piedica” de la picioarele mortului (ata sau sfoara cu care sunt legate picioarele mortului) trebuie scoasa, inainte de inmormantarea propriu-zisa de unul dintre membrii familiei, dupa slujba de dezlegare. Dupa ce se scoate, aceasta se lasa in sicriu. De multe ori, insa, „piedica” ajunge pe alte maini.

„Piedica” de la mort e considerat un instrument extrem de puternic de catre vrajitoare. Acestea sustin ca firul de ata ajuta in descantecele de dragoste (legarea cununiilor) sau in dezlegarea blestemelor. Evident, vorbim despre superstitii fara baza reala, insa, in Romania anului 2017, nu putine sunt cazurile in care familia ajunge sa pazeasca sicriul de teama celor care vor sa „fure” legaturile, scrie WowBiz.

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close