Antena 3 CNN Show "Sănătatea mea e în mare suferință". Victor Rebengiuc s-a retras din teatru, la 90 de ani

"Sănătatea mea e în mare suferință". Victor Rebengiuc s-a retras din teatru, la 90 de ani

Marele actor Victor Rebengiuc s-a retras din teatru la vârsta de 90 de ani.

"Sănătatea mea e în mare suferință". Victor Rebengiuc s-a retras din teatru, la 90 de ani
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Stefan Sandu
de Ioana Mircea    |    28 Iun 2023   •   17:48

Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului, la vârsta de 90 de ani, într-un ropot de aplauze. După o carieră de peste 70 de ani, marele actor a reuşit să aducă pentru ultima oară emoție în sufletele spectatorilor, în cadrul ediţiei cu numărul 30 a Festivalului de Teatru de la Sibiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta a interpretat luni seară ultimul rol din cariera sa – în piesa „Tatăl” – o poveste realistă, care tratează aspecte dureroase din viaţa de familie, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

Luna aceasta, cu ocazia repetițiilor pentru avanpremiera spectacolului „Tatăl', Victor Rebengiuc a dezvăluit că rolul tatălui din piesa cu același nume va fi cel de final de stagiune pentru Teatrul Bulandra și, totodată, pentru finalul unei cariere pentru care a primit numeroase distincții, precum Ordinul Național „Steaua României' în grad de cavaler, dar și decorația „Nihil Sine Deo' din partea regelui Mihai I.

Citește și: Celebrul actor Julian Sands este mort. Autoritățile au confirmat identitatea rămășițelor umane găsite în munți

„Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!„, spunea Victor Rebengiuc în urmă cu un an la digi24.ro, potrivit viva.ro.

×
Subiecte în articol: Victor Rebengiuc
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close