Antena 3 CNN Show William Christie, concert fabulos la București. Secretul fericirii, dezvăluit de marele dirijor: "Am ceva special cu mine"

William Christie, concert fabulos la București. Secretul fericirii, dezvăluit de marele dirijor: "Am ceva special cu mine"

Unul dintre cei mai faimoși dirijori din lume, William Christie, ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Îl ascultă zeci de milioane de oameni de pe tot globul și acum a cântat pentru România la Festivalul George Enescu.

de Ana Iorga    |    26 Sep 2023   •   09:02

William Christie a studiat la Harvard si la Yale si a fondat unul dintre cele mai faimoase ansambluri de muzică barocă din lume, "Les Arts Florissants".

Marele dirijor are o pasiune pentru a salva lucrurile vechi și pentru a le readuce la viață, fiind o activitate care îi aduce multă bucurie.

"Înseamnă dragoste și respect pentru marile opere de artă. Politicienii par să disprețuiască trecutul. Ei cred că fac lucruri noi și interesante, impun o nouă ordine, noile preocupări ale umanității. Lumea are nevoie de oameni ca Handel sau Monteverdi, Beethoven ori Wagner", a spus el.

Marele muzician a dezvăluit, la Antena 3 CNN, care este secretul fericirii, spunând că, pentru el, muzica și frumusețea sunt cele care îi aduc bucurie.

Citește și: Sophia Loren a fost operată de urgență după ce a căzut în casă

"Avem nevoie de frumusețe, chiar dacă nu ne dăm seama. Care este opusul frumuseții? Urâțenia, necazul, nefericirea. Muzica este și o cale prin care nu sunt niciodată singur. Când fac muzică, am ceva special cu mine", a adăugat William Christie.

William Christie a venit la București pentru a susține un concert în cadrul Festivalului George Enescu.

"Bucureștiul mi se pare unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa. Pentru că a păstrat clădiri care nu mai există în Paris, New York sau Londra", a spus marele dirijor.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close