Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Adio ring! Oscar De La Hoya agaţă mănuşile în cui (VIDEO)

Adio ring! Oscar De La Hoya agaţă mănuşile în cui (VIDEO)

Adio ring! Oscar De La Hoya agaţă mănuşile în cui (VIDEO)
15 Apr 2009   •   17:57

La patru luni de la disputarea ultimului său meci, boxerul supranumit ?The Golden Boy? şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă. Are 36 de ani, şase titluri de campion mondial la clase diferite şi tot ce ştie este că pasiunea i-a dictat cariera.
?Boxul este pasiunea mea, m-am născut pentru el?, a declarat acesta la conferinţa de presă organizată în Los Angeles.
Aşezată într-un bilanţ, activitatea sportivă a lui De La Hoya aduce cu un record: 39 de victorii, 6 înfrângeri, incluzând şi 30 de victorii obţinute prin KO. Cu un aşa palmares, parcă nu îţi poţi permite să trişezi...
?Când nu pot să continui, când nu mai pot concura la cel mai înalt nivel, nu este corect. Nu este corect faţă de mine, nu este corect faţă de fani. Am ajuns la concluzia că s-a terminat, că nu mai am ce căuta în ring?, a mai spus boxerul.
Conform opiniei multor specialişti, ?the great fight? din istoria sa de sportiv a fost knockout-ul tehnic obţinut în faţa compatriotului său Fernando Vargas în septembrie 2002.



De La Hoya a pierdut patru meciuri din ultimele şapte disputate, iar medalia de aur câştigată la Jocurile Olimpice din 1992 este o realizare care obligă la un demn final de carieră. Se va implica în continuare în fenomenul numit box, prin compania sa, ?Golden Boy Promotions?, continuând să strângă fonduri pentru diverse acţiuni caritabile.



Antena3.ro

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close