Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea, în faţa lui Jean Pascal

Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea, în faţa lui Jean Pascal

Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea, în faţa lui Jean Pascal
Sursa foto: Jean Pascal
20 Iun 2009   •   08:35

Jean Pascal i-a adus românului Adrian Diaconu prima înfrângere la profesionişti, cucerind totodată titlul WBC la categoria semigrea cu o decizie unanimă după 12 runde. Pascal l-a trimis la podea pe Diaconu în runda a cincea, într-un meci foarte încins la Bell Centre, în faţa a 13.659 de fani, dar s-a impus în cele din urmă la puncte în bătălia luptătorilor cu reşedinţa în Quebec.

Arbitrul Maximo de Luca i-a oferit victoria cu 115-112 lui Pascal, John Keane a punctat 116-112 şi Jack Woodburn a văzut 116-112 pentru canadian, care şi-a îmbunătăţit recordul la 23 de victorii, din care 15 prin knockout, şi o înfrângere.

Aceasta a fost prima luptă a lui Pascal de când a trecut la categoria semigrea. Pe 6 decembrie, la Nottingham, în Anglia, el a pierdut lupta pentru centura WBC la categoria supermijlocie cu Carl Froch. Acum, Pascal nu a dezamăgit şi l-a trimis la podea cu un croşeu de stânga pe Diaconu, în runda a cincea, continuând să îl ţină în corzi pe campion şi după ce acesta s-a ridicat.

Diaconu a reuşit să facă faţă atacurilor şi a terminat runda cu o serie proprie de lovituri. În runda a 11-a, Diaconu l-a pus în dificultate pe Pascal cu o lovitură de dreapta în maxilar şi cei doi luptători au avut un schimb de lovituri care a ridicat sala în picioare.

Meciul avea să devină şi mai animat în ultima rundă, când Diaconu a încercat fără succes să îl facă knockout pe adversarul său. Diaconu, aflat la primul meci în care şi-a apărat titlul, are acum un record de 26 de victorii şi o înfrângere, cu 15 victorii înainte de gongul final.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close