Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Citroen nu cunoaşte criza: mai înscrie un echipaj în WRC

Citroen nu cunoaşte criza: mai înscrie un echipaj în WRC

Citroen nu cunoaşte criza: mai înscrie un echipaj în WRC
27 Dec 2008   •   14:42

În timp ce numeroşi constructori au decis să oprească investiţiile în sporturile cu motor din cauza crizei, Citroën luat drumul invers anunţând angajarea unei a doua echipe în campionatul WRC. De altfel, performanţele lui Sébastien Loeb în raliu au pus Citroën pe drumul cel bun. În vreme ce majoritatea constructorilor îşi pun întrebări despre viitorul lor în sporturile auto, francezii au hotărât să investească şi mai mult, angajând o a doua echipă în campionatul WRC. Anunţul a făcut de campionii din acest an printr-un comunicat transmis presei.
?Cu o plăcere nedisimulată, dezvăluim înscrierea unei echipe M2, Citroën Junior Team, în cadrul Campionatului Mondial 2009?, arată Olivier Quesnel, director al Citroën Sport.
?Aşa cum o cere regulamentul, Citroën Junior Team va fi prezentă în minimum opt curse, cu scopul de a marca puncte în clasamentul rezervat constrcutorilor. Conrad Rautenbach, Evgheni Novikov şi Sébastien Ogier vor fi pricipalii piloţi. De asemenea, Chris Atkinson va particpa la următorul raliu al Irlandei, primul al sezonului cu un Citroën C4 WRC. ť
Oricum nu se pune problema de a se crea o rivalitate cu campionul mondial Sébastien Loeb. Este vorba mai degrabă de a forma tineri piloţi. Pe siteul oficial al WRC, echipa franceză arăta că titlul de "Junior" nu este întâmplător. Această echipă M2 primeşte în special piloţi aflaţi încă în faza de studiu. Vârsta medie este de 22 ani.
?Scopul structurii noastre este de a dezvolta activitatea comercială demarată în 2008 şi să aducem beneficii echipajelor din experienţa noastră. Vor putea căpăta experienţă preţioasă pentru dezvoltarea carierei lor?, arăta Citroen.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WRC
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close