Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ferrari vrea să câştige Formula 1 cu noua sa maşină, F60 (VIDEO)

Ferrari vrea să câştige Formula 1 cu noua sa maşină, F60 (VIDEO)

Ferrari vrea să câştige Formula 1 cu noua sa maşină, F60 (VIDEO)
12 Ian 2009   •   17:22

Constructorul italian Ferrari a arătat luni pentru prima oară noul său monopost, numit F60, cu care intenţionează să obţină aceleaşi rezultate ca în ultimii 10 ani, în care a câştigat 8 titluri mondiale. Nu va fi uşor, spune şeful echipei, Stefano Domenicali, deoarece noile reglementări aduse de criza economică vor complica mult viaţa echipelor care, până acum, dominau competiţia.
"Vorbim despre un campionat din care nu am văzut, încă, nimic. Alte echipe ar putea maşini mult mai avansate. Deci trebuie să fim precauţi şi să sperăm că maşina noastră se va descurca bine încă din prima cursă." a declarat boss-ul italian pentru Reuters.
Maşina cu care Ferrari va concura în 2009 are multe modificări faţă de cea din anul precedent. Astfel, au fost modificate roţile, aerodinamica a fost mult îmbunătăţită pentru a se putea face mai uşor depăşiri şi viraje. Mare parte din celelalte modificări aduse maşinii din 2008 au fost cauzate de reglementările FIA, care a impus măsuri de reducere a costurilor echipelor din Formula 1 din cauza crizei financiare.
Numele maşinii, F60, reprezintă numărul de campionate mondiale de Formula 1 în care echipa italiană a participat în istorie, modificările la maşină fiind pe măsura cifrei rotunde sărbătorite de către Ferrari. F60 are, faţă de maşina din 2008, un spoiler mult mai lat şi un eleron mai înalt şi mai îngust. Rolul pilotului va creşte mult faţă de anul trecut, care va trebui să controleze şi o maşină a cărei distribuţie a masei s-a modificat substanţial.
Primul care va testa monopostul va fi brazilianul Felipe Massa, care va pilota maşina în premieră pe circuitul Mugello din nordul Florenţei.
Urmăriţi aceste imagini de la prezentarea monopostului:


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari Formula 1
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close