Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula 1 renunţă la regula motorului pentru trei curse

Formula 1 renunţă la regula motorului pentru trei curse

Formula 1 renunţă la regula motorului pentru trei curse
Sursa foto: formula 1
17 Ian 2009   •   14:24

Formula 1 a renunţat pe ascuns la cerinţa ca motoarele să reziste trei curse consecutive.
Article 28.4 al regulamentului sportiv pentru anul 2009, postat pe siteul Federaţiei Internaţionale de Automobilism, nu mai face nici o referire la folosirea motoarelor la curse succesive.
"Fiecare pilot nu poate folosi mai mult de opt motoare în timpul campionatului?, se scrie în articol. ?Dacă foloseşte mai mult de opt motoare, el va fi coborât cu 10 locuri pe grila de start, la fiecare eveniment la care este folosit un motor suplimentar?.
În acest sezon sunt 17 curse, prima fiind pe 29 martie în Australia.
Un purtător de cuvânt al FIA a confirmat că noua regulă permite şoferilor să folosească cele opt motoare în ce ordine doresc. Cu toate acestea, echipa Ferrari declara că unele detalii privind penalizările trebuie să fie clarificate.
Anterior, luna trecută, consiliul sportiv al FIA declarase că va introduce regula celor opt motoare, dar că o va păstra şi cea referitoare la folosirea aceluiaşi motor pentru trei curse consecutive.
Sezonul trecut şoferii trebuiau să folosească acelaşi motor în două curse sau sufereau o penalizare cu 10 locuri, deşi li se permite o înlocuire ?liberă?.
Cerinţa ca cutiile de viteze să reziste patru curse rămâne valabilă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 FIA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close