Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Loeb se îndreată spre victorie în Raliul Ciprului

Loeb se îndreată spre victorie în Raliul Ciprului

Loeb se îndreată spre victorie în Raliul Ciprului
Sursa foto: sebastien loeb
14 Mar 2009   •   18:35

Campion mondial de la Citroen, Sebastien Loeb, a preluat conducerea în Raliul Ciprului, a treia etapă a campionatului mondial. Loeb avea după prima zi un avans de 41,8 secunde în faţa coechiperului Dani Sordo după şase etape pe asfalt. De altfel francezul a fost cel mai rapid în cinci dintre el.
Finlandezul Mikko Hirvonen de la Ford a terminat ziua pe locul trei, cu 18,4 secunde în spatele lui Sordo.

?Am muncit mult să obţin acei timpi?, declara Loeb, care a câştigat deja raliurile din Irlanda şi Norvegia în acest sezon. ?A fost dificil să obţin timpi buni cu acele anvelope?.
Sâmbătă, francezul s-a apropiat şi mai mult de o a treia victorie în acest sezon. Avansul său înaintea ultimelor trei speciale era de 50 secunde în faţa lui Mikko Hirvonen.
Dani Sordon picase pe trei, la un minut şi 36 secunde.

Loeb a condus mai prudent în această zi, câştigând doar una din cinci probe speciale, deoarece a alergat din nou cu anvelope nepregătite. De asemenea, în ultimele două etape şi frânele i-au pus probleme.

?Drumul era perfect uscat, iar eu am curăţat o mulţime de pietriş?, arăta pilotul lui Citroen. Compatriotul şi coechiperul lui Hirvonen, Jari-Matti Latvala, deşi a câştigat proba de deschidere, a ajuns cu maşina în şanţ în următoarea. A revenit pe traseu cu ajutorul spectatorilor dar a pierdut 21 de minute şi a ajuns pe locul 19.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Citroen WRC
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close