Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Maestrul raliurilor! Loeb a cucerit al şaselea titlu mondial consecutiv în WRC

Maestrul raliurilor! Loeb a cucerit al şaselea titlu mondial consecutiv în WRC

Maestrul raliurilor! Loeb a cucerit al şaselea titlu mondial consecutiv în WRC
26 Oct 2009   •   02:29


Sebastian Loeb a cucerit al şaselea titlu mondial consecutiv în campionatul de raliuri, după victoria în etapa din Ţara Galilor. Francezul a câştigat titlul la un singur punct în faţa finlandezului Mikko Hirvonen, care l-a condus pe Loeb cu un punct înaintea cursei, dar a terminat abia al doilea.

"Sunt chiar fericit pentru acest titlu, pentru că Mikko este puternic. Al şaselea titlu este incredibil. A fost un sezon cu bune şi rele, acum este un moment grozav. Lupta a fost intensă", a declarat pilotul de la Citroen.

Loeb a câştigat şapte din cele 12 etape ale sezonului, victoria din Raliul Marii Britanii fiind a 54-a de etapă din carieră. În vârstă de 35 de ani, Loeb a câştigat cu un avans 66 de secunde duminică, dar a fost ajutat enorm de o greşeală a lui Hirvonen în etapa a treia din cele patru ale zilei. "A fost cel mai bun an al meu, dar s-a terminat dezamăgitor. Trebuie să mă întorc la muncă şi să revin mai rapid anul viitor", a spus Hirvonen.

Colegul lui Loeb de la Citroen, Dani Sordo, a completat podiumul în Ţara Galilor şi şi-a asigurat locul trei şi în clasamentul piloţilor pe 2009.

Clasamentul final în WRC:
1. Sebastien Loeb (Franţa) 93 puncte
2. Mikko Hirvonen (Finlanda) 92
3. Daniel Sordo (Spania) 64
4. Jari-Matti Latvala (Finlanda) 41
5. Petter Solberg (Norvegia) 35

Clasamentul constructorilor:
1. Citroen Total WRT 167 puncte
2. BP-Ford Abu-Dhabi WRT 140
3. Stobart VK M-Sport Ford WRT 80
4. Citroen Junior Team 47
5. Munchi's Ford WRT 23

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Citroen WRC
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close