Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Peter Solberg se întoarce în WRC, intenţionând să îşi angajeze o echipă proprie

Peter Solberg se întoarce în WRC, intenţionând să îşi angajeze o echipă proprie

Peter Solberg se întoarce în WRC, intenţionând să îşi angajeze o echipă proprie
Sursa foto: Peter Solberg
27 Ian 2009   •   13:29

Retragerea fostei sale echipe, Subaru, din Campionatul Mondial al Raliurilor (WRC) nu l-a afectat prea mult pe norvegianul Peter Solberg. Pus în situaţia de a nu avea echipă înaintea începerii competiţiei din 2009, pilotul a decis să nu stea cu mâinile în sân şi să îşi angajeze propria echipă, cu care intenţionează să participe la mai multe dintre cursele din acest an.
Solberg, campion mondial cu Subaru în 2003, va participa, cu echipa proprie, la Raliul Norvegiei, care se va desfăşura între12 şi 15 februarie. Intenţia pilotului este, conform autof1.ro, să paticipe la cât de multe raliuri în timpul campionatului din acest an pentru a rămâne în formă şi a redeveni pilot de uzină în 2010. Norvegianul speră să semneze, anul viitor, un contract cu germanii de la Wolkswagen sau cu echipa malayeză Proton. Interesant este faptul că, în 2010, Solberg şi campionul mondial en-titre, francezul Sebastien Loeb, vor concura pe maşini de aceeaşi marcă. Solberg va pilota un Citroen Xsara WRC.
?Tot ceea ce fac, fac cu gândul la 2010. Nu ştiu deocamdată dacă voi putea să fac faţă la toate etapele din acest sezon, dar eu sunt sigur că lucrurile se vor schimba pe parcurs?, şi-a dezvăluit Solberg intenţiile conform sursei citate.
Foto: www.autoblog.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WRC
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close