Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Roma ar putea organiza o cursă stradală de Formula 1

Roma ar putea organiza o cursă stradală de Formula 1

Roma ar putea organiza o cursă stradală de Formula 1
27 Ian 2009   •   18:24

Roma analizează propunerea de a organiza o cursă stradală de Formula 1, potrivit autorităţilor locale. Fostul pilot de Formula 2, Maurizio Flammini a avut această idee în 1984 şi acum a propus-o Romei, după ce oraşul spaniol Valencia şi Singapore au organizat circuite stradale sezonul trecut. ?Este o idee pe care Flammini a propus-o şi despre care primarul Romei, Gianni Alemanno, a spus că este posibil să fie pusă în aplicare?, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului local. Acesta a adăugat că circuitul va fi amplasat, cel mai probabil, la periferia Romei.
Grand Prix-ul de la Monaco este circuitul ?vedetă? al F1, deşi debutul circuitului stradal din Singapore a primit multe comentarii pozitive anul trecut. Flammini ar vrea ca Grand Prix-ul din Roma să fie organizat din 2011, dar orice plan trebuie aprobat de managerul comercial Bernie Ecclestone, care ştie ce consecinţe implică găzduirea unui astfel de circuit. Ecclestone intenţionează să introducă în acest calendar şi Coreea de Sud, în 2010, şi India, în 2011. De asemenea, vrea să organizeze curse F1 şi în Rusia şi se află sub presiunile sponsorilor pentru a reintroduce cursa din America de Nord.
În prezent, Spania este singura ţară care are mai mult de un circuit, organizând curse în Barcelona şi Valencia. S-a stabilit că organizarea curselor în Germania şi Japonia va alterna. Italia, ţara de origine a renumitei echipe Ferrari, găzduieşte deja Grand Prix-ul de la Monza în fiecare an şi l-a organizat şi pe cel de la Imola (San Marino), care a fost întrerupt după ediţia din 2006.
Au mai existat discuţii în vederea organizării de curse stradale de Formula 1 la Abu Dhabi, iar Parisul şi Londra ar putea urma în anii viitori. Cu toate acestea, preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a criticat acest trend. ?Grand Prix-ul de la Monaco are propria sa istorie, dar să avem 3 sau 4 Grand Prix-uri stradale este deja prea mult?, a declarat el.
Foto: Eurosport.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close