Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Speranţe pentru spectacolul din WRC: Ford rămâne

Speranţe pentru spectacolul din WRC: Ford rămâne

Speranţe pentru spectacolul din WRC: Ford rămâne
17 Dec 2008   •   14:17

Constructorul Ford a dat asigurări că va participa şi în 2009 în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Anunţul făcut miercuri pentru Reuters vine după retragerea a două din participantele emblematice ale acestei competiţii, Subaru şi Suzuki.
Compania americană se va bate probabil la titul în noul an cu echipa franceză de la Citroen. Asta în condiţiile în care japonezii de la Suzuki şi Subaru au recunoscut luni şi, respectiv, marţi, că nu mai fac faţă cerinţelor din WRC cu destulă eficienţă.
Oficiali din cadrul Ford au declarat următoarele: ?Suntem, bineînţeles, dezamăgiţi să aflăm că ambii constructori japonezi s-au retras. Dar noi vom continua să ne luptăm pentru a câştiga atât la constructori, cât şi la piloţi. Participarea în WRC aduce multe beneficii de imagine şi vânzări pentru Ford şi în special pentru Ford Focus.? Câştigărori ai competiţiei în 2006 şi 2007, Ford va lupta în 2009 cu aceiaşi piloţi, finlandezii Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala, care vor conduce un Ford Focus RS WRC.
Decizia de a rămâne în competiţie poate fi considerată una curajoasă, în condiţiile în care firma producătoare de maşini se confruntă cu dificultăţi datorate crizei economice şi, depinzând de ajutorul pe care statul american îl va da concernului care o patronează, poate avea probleme.
Ford îl va înfrunta din nou în 2009 pe cvintuplul campion mondial de la Citroel, Sebastian Loeb, dar va scăpa de australianul Chris Atkinson şi Peter Solberg, rămaşi fără echipă după retragerea Subaru.
Noile probleme din WRC sunt motivarea constructorilor pentru a rămâne în competiţie, în condiţiile în care precedentul stabilit de Suzuki şi Subaru poate reprezenta un puternic exemplu negativ.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford WRC
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close