x close

WRC: Victorie pentru Loeb în Australia

06 Sep 2009   •   15:39
WRC: Victorie pentru Loeb în Australia 
 sebastien loeb wrc australia

Sebastien Loeb şi copilotul Daniel Elena au terminat un extrem de palpitant raliu al Australiei reuşind victoria cu numărul 53 a carierei lor. Rezultatul duce de asemenea perechea Citroen C4 WRC la doar un punct de fruntea clasamentului pe 2009 a campionatului piloţilor.
În acelaşi timp, superbul loc 3 al lui Dani Sordo şi Marc Marti a ajutat Citroen să îşi mărească avantajul în fruntea clasamentului constructorilor.
Cu doar o zecime de secundă ce despărţea primele trei locuri ale lui Sordo, Loeb şi Mikko Hirvonen de la Ford înainte ultima zi, duminică se anunţa a fi o zi excepţională pentru WRC. Ultima zi era şi mai lungă a weekendului.

Loeb a revenit în frunte graţie celui mai rapid timp în prima etapă a zilei, SS26. Mikko Hirvonen a răspuns cu cel mai rapid timp în SS28,dar aceasta nu l-a împiedicat pe cvintuplul campion mondial să extindă treptat distanţa de urmăritori, până la 11 secunde, până la prima oprire la standuri.
În final, francezul era evident încântat de performanţa sa.
"Este mereu plăcut să câştigi, dar victoria de azi are un gust special deoarece este prima din aprilie! Acest raliu s-a dovedit a fi lung şi dur. Varietatea etapelor şi viteza adversarilor ne-a ţinut alerţi de la început la sfârşit. Rezultatul este cu atât mai important pentru campionat. Ne-a adus la doar un punct de Mikko şi vom căuta să recâştigăm conducerea în Spania."
Un cel mai rapid timp în SS32 i-a permis lui Dani Sordo să vină pentru scurt timp pe locul doi, pentru a termina însă în final pe ultima poziţie a podiumului.
"Mikko a fost pur şi simplu mai rapid decât mine azi. Oricum sunt încântat că am terminat pe podium în Australia?, sublinia Sordo .
Antena3/ro

Citeşte mai multe despre:

WRC
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati