Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bradley Wiggins a câștigat Turul Franței. Este primul britanic din istorie care reușește performanța

Bradley Wiggins a câștigat Turul Franței. Este primul britanic din istorie care reușește performanța

Bradley Wiggins a câștigat Turul Franței. Este primul britanic din istorie care reușește performanța
de N.B.    |    22 Iul 2012   •   19:05

Bradley Wiggins a câștigat Turul Franței devenind primul ciclist din Marea Britanie care reușește această performanță. Etapa finală de la Paris a fost câștigată de colegul său de la echipa Sky, campionul mondial, Mark Cavendish.

Cavendish l-a întrecut, cu această ocazie, pe Lance Armstrong la numărul de etape câștigate în cea mai mare competiție a ciclismului rutier.

Wiggins a fost urmat în clasamentul general de Chris Froome, un alt coleg de la echipa Sky, care a dominat copios Turul Franței. Pe Locul trei s-a clasat italianul Vicenzo Nibali, de la Liquigas, singurul rutier care a încercat să îi atace pe cei doi lideri.

Citește mai multe despre Bradley Wiggins pe JO2012.Antena3.ro.

În clasamentul sprinterilor (clasamentul pe puncte) s-a impus slovacul Peter Sagan, debutant în Marea Buclă, primul ciclist din țara sa care reușește o asemenea performanță.

Franța este reprezentată pe podiumul câștigătorilor de Thomas Voeckler, veteranul celor de la Europcar, care s-a impus în competiția cățărătorilor (tricoul alb cu buline roșii), deși a pornit în Tur cu o problemă la genunchi. El a câștigat două dintre cele mai importante etape de munte, peste Col du Grand Colombier, etapa a zecea și peste Col d'Aubisque și Col du Tourmalet, cele două cățărări legendare din etapa a 16-a.

În clasamentul tinerilor sub 23 de ani (tricoul alb) s-a impus americanul Tejay Van Garderen, colegul de la BMC al câștigătorului de anul trecut, Cadell Evans, care a avut probleme de sănătate și a făcut un Tur mult mai slab decât anul trecut.

În ciuda retragerii lui Fabian Cancellara și a lui Frank Schleck, echipa Radioshack Nissan s-a impus în clasamentul pe echipe, devansând-o pe Sky cu cinci minute și 54 de secunde.

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close