Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Campionatul European de haltere va fi organizat la Bucureşti. Ştiaţi asta?

Campionatul European de haltere va fi organizat la Bucureşti. Ştiaţi asta?

Campionatul European de haltere va fi organizat la Bucureşti. Ştiaţi asta?
Sursa foto: roxana cocos
11 Mar 2009   •   13:31

Organizarea unui campionat european la un sport olimpic nu este deloc un eveniment des întâlnit în România. Cu toate acestea, Campionatul European de haltere la seniori organizat între 3 şi 12 aprilie la Bucureşti a trecut aproape neobservat în ţara noastră. Este abia al doilea astfel de campionat din istoria României, primul după 36 de ani, iar evenimentul, transmis de Eurosport, va aduce în ţară peste 400 de sportivi din 47 de ţări.
În condiţiile în care blaturile şi scandalurile reuşesc mereu să atragă atenţia, este păcat să nu se afle că un Campionat European de Haltere se aproapie cu paşi repezi, iar competiţia va fi organizată chiar pe malurile Dâmboviţei. Cu toate acestea, românilor le-a fost foarte greu să afle despre acest eveniment şi datorită eforturilor insuficiente de mediatizare a campionatului de către Federaţie Română de Haltere. Publicaţia Anunţul despre organizarea competiţiei a fost făcut de Federaţie şi de Rompres, dar acest lucru a fost insuficient, competiţia ajungând în presă mai mult din întâmplare, nu ca urmare a unei campanii mediatice bine organizate, după cum semnalează şi sportlocal.ro. În condiţiile în care cunoscuta televiziune Eurosport îşi dă interesul şi va transmite în direct competiţia de la Bucureşti, la noi în ţară vestea a ajuns doar la urechile publicaţiei Adevărul. Rămâne, astfel, să ne întrebăm cât de bine şi-a făcut forul român treaba de a anunţa în ţară faptul că a câştigat organizarea acestui eveniment.
Campionatul European de haltere va avea 8 probe de băieţi şi 7 probe de fete la 8 categorii de greutate, la care vor participa nu mai puţin de 400 de sportivi din 47 de ţări europene. Cei mai cunoscuţi participanţi care vor veni la Bucureşti sunt Naim Suleymanoglu, care deţine trei titluri olimpice şi al Ordinul Olimpic al Comitetului Internaţional Olimpic, dar şi Vasili Alexeev, sportivul care a corectat de 80 de ori recorduri mondiale a luat două medalii la olimpiade şi a câştigat de şase ori campionatul mondial.
În cazul în care vor afla de acest eveniment, românii vor putea veni la Sala Polivalentă din Bucureşti pentru a-i susţine pe cei 15 halterofili care ne reprezintă la competiţia pe care o găzduim, cei mai cunoscuţi fiind Antonio Buci, campion european şi ocupant al locului 4 la JO de la Beijing, şi Roxana Cocoş, campioană europeană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close