Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Costumele de înot revoluţionare interzise, peste 100 de recorduri în pericol de anulare!

Costumele de înot revoluţionare interzise, peste 100 de recorduri în pericol de anulare!

Costumele de înot revoluţionare interzise, peste 100 de recorduri în pericol de anulare!
Sursa foto: costum inot
04 Iun 2009   •   14:20

În urmă cu mai bine de un an, companiile care construiesc costume de înot pentru sportivii profesionişti au dezvoltat un produs fără precedent. Costumele high-tech ajută foarte mult înotătorii, crescând flotabilitatea şi scăzând frecarea cu apa, dar au fost interzise de curând de federaţia internaţională de profil. Rezultatul al putea fi anularea a peste 100 de recorduri stabilite cu ajutorul acelor costume.
Recordurile au căzut unul după celălalt în ultimul an şi jumătate, iar Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a descoperit de ce. Costumele revoluţionare le dădeau sportivilor un avantaj prea mare, consideră cercetărorii care au verificat la microscop 348 de astfel de variante de costum. 10 dintre ele au fost interzise explicit şi s-a mai cerut modificarea a alte 136 de costume. Cele mai avansate dintre ele strâng corpul în diverse locuri, modelându-l practic acolo unde acest lucru este posibil, maximizând şansele înotătorilor.
"Sunt unii atleţi care probabil s-au păcălit singuri că înoată mai repede datorită propriilor abilităţi, dar tehnic este evident că datorită construcţiei costumelor performanţele unora dintre ei au crescut mult.", a declarat un antrenor de înot care a vrut să îşi păstreze anonimatul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inot
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close