Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Dopingul, în floare. Un rutier ucrainean de la echipa Delma Medgidia a ieşit pozitiv cu stanozolol

Dopingul, în floare. Un rutier ucrainean de la echipa Delma Medgidia a ieşit pozitiv cu stanozolol

Dopingul, în floare. Un rutier ucrainean de la echipa Delma Medgidia a ieşit pozitiv cu stanozolol
Sursa foto: Ievghen Nikolenko
14 Iul 2009   •   12:25

Încă un caz de dopaj în ciclismul românesc, după ce şi anul trecut un rutier român fusese depistat pozitiv cu amfepramonă. Ievghen Nikolenko, rutier ucrainean de la echipa CS Delma 2003 Medgidia, a fost prins dopat cu stanozolol la echiţia a 46-a a Turului Ciclist al României, testul fiind făcut în urmă cu mai bine de o lună. Sportivul din ţara vecină a fost singurul descoperit pozitiv în acest an la competiţia menţionată.
"Testul lui Nikolenko, din Ucraina, a ieşit pozitiv, fiind depistată substanţa stanozolol. Testul a fost făcut de ANAD la Constanţa pe 6 iunie, rezultatele fiind primite acum. S-au făcut controale şi asupra sportivilor români, însă nu au fost probleme cu ei. Sportivii au fost aleşi după toate criteriile", a anunţat Lucian Hugeanu, antrenorul federal al FR de Ciclism şi Triatlon, pentru Mediafax.
Agenţia Naţională Antidoping a efectual în timpul ediţiei din acest an a turului nu mai puţin de 75 de teste rutierilor, care au dat probe de urină şi sânge, spunea în iunie preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, Graţiela Vâjâială. Turul Ciclist al Românei s-a desfăşurat între 6 şi 13 iunie, având 60 de sportivi participanţi. Anul trecut, anunţă sursa menţionată, rutierul român de la Dinamo Adrian George Manu, a fost descoperit pozitiv cu amfepramonă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ciclism
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close