Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Eugen Preda, sportivul care a mutat luptele din ring direct în Mall

Eugen Preda, sportivul care a mutat luptele din ring direct în Mall

Eugen Preda, sportivul care a mutat luptele din ring direct în Mall
Sursa foto: Eugen Preda
24 Feb 2009   •   17:32

Eugen Preda este un personaj foarte controversat în ţara noastră după rolul pe care l-a jucat în evenimentele de sâmbătă seară din mall-ul bucureştean Plaza România. Eliberarea lui Preda luni, după ce magistraţii judecătoriei Sectorului 6 au respins cererea procurorior de a-l aresta preventiv pe acesta, a aprins spiritele din perspectiva temerilor generale că "un interlop este liber prin Bucureşti". Puţină lume ştie, însă, performanţele notabile pe care Preda le are ca sportiv.
Fostul agent de poliţie, demisionar din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor marţi, a fost mult timp un membru important al Clubului Sportiv Dinamo Braşov, cu care a avut performanţe notabile nu numai în ţară, dar şi la nivel internaţional. Eugen Preda are 32 de ani şi a strâns deja un număr impresionant de distincţii, lucru care l-a făcut pe Constantin Luca, comandantul Clubului Dinamo Braşov, să regrete pierderea lui ca sportiv, anunţă Mediafax.
Cel mai mare motiv de mândrie pentru Preda este faptul că a câştigat de nu mai puţin de patru ori titlul mondial la kempo, un stil de lupte libere. De altfel, el a câştigat pentru Dinamo la toate probele de luptă. Mai mult, românul a câştigat şi titlul european în Portugalia la Wushu, probă la care a mai luat medalia de bronz şi la Campionatul Mondial din China, potrivit Sport4all. Sportivul preferă categoriile de lupte care îi asigură cea mai mare libertate. Din 1989, atunci când a început să practice luptele libere, Preda s-a ridicat repede şi a reuşit să domine cu autoritate acest sport în România, el câştigând 13 titlui de campion naţional la nivel de cadeţi, juniori şi seniori. Este lesne de înţeles de ce aceste performanţe l-au dis în lotul naţional de lupte libere, cu care a participat la CE şi CM.
Deşi Wushu nu este proba sa preferată, Preda a reuşit să intre, în 2007, în lotul naţional şi la această probă, după ce a câştigat mai multe campionate naţionale.
Celelalte reuşite personale ale sportivului includ Locul 1 la Cupa României BJJ la 85 kg şi la OPEN şi mai multe gale MMA profesioniste, toate câstigate, informează sursa amintită. "M-am îndreptat spre stiluri cât mai permisive, acolo unde experienta acumulată în lupte să fie pusă în valoare.", şi-a explicat Preda orientarea pe care a adoptat-o în cariera sa sportivă.
"Am să lupt atâta timp cât voi fi sănătos si voi face performantă. Sper să nu am accidentări, este foarte important. Îmi doresc să continuu cu antrenoratul, iar în acest sens am început construcţia unei săli de sport în Bucuresti, dedicată practicării artelor marţiale", a adăgat fostul sportiv, pe vremea când nu avea, încă, idee că îşi va muta scena luptelor din ring în Mall.
"Talentul nu este totul, trebuie să ai spirit, mai ales într-un domeniu dur şi individual, cum sunt luptele şi artele marţiale", a încheiat Preda pentru Sport4all.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lupte
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close